Knekkebrød med solsikkekjerner og havregryn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Knekkebrød med solsikkekjerner og havregryn

Den hjemmebakte knekkebrødtrenden er fremeles over oss! Det lages knekkebrød rundt om i de berømte tusen hjem til stadighet. Her i huset går det i rykk og napp. Jeg lager en porsjon eller to, spiser innmari mye knekkebrød i noen uker, tar en pause, finner ut etter noen uker at jeg savner knekkebrødene, baker litt igjen og så videre og så videre.

Gode er de. Det er i hvert fall sikkert!

Jeg har en annen knekkebrødoppskrift liggende her på bloggen også. Den finner du her.

Knekkebrød med solsikkekjerner og havregryn

Dette trenger du for å lage én stor porsjon knekkebrød
2 ½ dl sesamfrø
3 dl solsikkekjerner
1 ½ dl linfrø
1 ½ dl havrekli
1 dl kruskakli
3 dl lettkokte havregryn
3 dl fin sammalt rugmel
2 ts Maldon
6 ½ lunkent vann

Knekkebrød med solsikkekjerner og havregryn

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og kle 4 stekebrett med bakepapir.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det sammen. Jeg bruker å knuse Maldonsaltet mellom fingertuppene før jeg blander det inn. Hell i mesteparten av vannet og rør det sammen. Du må føle deg litt fram i forhold til hvor mye vann du skal bruke. Noen ganger er 6 ½ dl perfekt, andre ganger bruker jeg litt mindre eller litt mer vann. Her snakker vi ikke om millimeterpresisjon, så det er ingen krise om du tilsetter bittelitt mer vann enn du strengt tatt hadde trengt. Det eneste det betyr er at du må steke knekkebrødene litt lenger etterpå.

La knekkebrødgrøten hvile noen minutter før du fordeler den på stekebrettene. Jeg synes denne massen er litt trå å fordele utover med en slikkepott, så jeg bruker rett og slett fingrene. Væter dem med litt vann og presser grøten flatt utover stekebrettene.

Det er litt trangt å steke 4 stekebrett samtidig, men det går. Jeg roterer dem en gang eller to i løpet av steketiden ettersom min stekeovn ikke steker helt jevnt når det blir så dårlig plass mellom stekebrettene som her.

Etter 10 minutters steketid, tar jeg ut ett og ett brett og ruller pizzahjulet over for å dele dem i passe stykker, før jeg setter brettene inn igjen og steker videre i ca. 25 minutter til.

Knekkebrødene er ferdige når de er helt sprø. Ser du at de begynner å få for mye farge før de er sprø, skrur du ned varmen 10-20 grader og steker videre.

La knekkebrødene avkjøles på en bakerist før du brekker opp stykkene.

Knekkebrød med solsikkekjerner og havregryn

Elsker noen skiver brunost på knekkebrødet! Gjør du?

 

3 kommentarer til “Knekkebrød med solsikkekjerner og havregryn”

  1. Har tenkt på disse i en uke nå, søndag blir knekkebrøddagen i mitt hus 😉 hjemmelagd knekkebrød med brunost er deilig. Takk for oppskriften 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon