Kaldhevede rundstykker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kaldhevede rundstykker

Etter min mening er det virkelig lite som smaker bedre enn nystekt gjærbaks. Luftig og lett, duftende så innsmigrende at den er helt umulig å motstå.

Når det er helgedager eller andre fridager, har jeg et stort ønske om å kunne nyte disse nystekte vidundrene til frokost uten å måtte stå opp like tidlig som en ekte baker. Og det er da kaldheving er så genialt.

Jeg lager rett og slett deigen, lar den heve for så å rulle ut rundstykker kvelden før. Så setter jeg hele brettet i kjøleskapet til neste dag. Da er de klare for å bli satt i stekeovnen nesten før du har gnidd søvnen ut av øynene.

PS! Vil du steke dem uten kaldheving, dobler du gjærmengden i deigen og lar rundstykkene etterheve i ca. 45 minutter før du steker dem som anvist.

Kaldhevede rundstykker

Oppskrift på kaldhevede rundstykker
24 rundstykker

800 g hvetemel
600 g fint sammalt hvetemel
100 g havregryn, lettkokte eller store
1 1/2 ts salt
15 g fersk gjær
eller 5 g tørrgjær
1 l romtemperert vann
store havregryn til strøssel

Ha alle ingrediensene i en miksmasterbolle og elt deigen godt sammen i 15 minutter. Den ferske gjæren smuldrer du bare opp og har i deigen. Du trenger ikke å røre den ut i vannet først. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. 1 time.

Hvelv deigen over på benken og kna den sammen én gang, før du deler den i 24 deler og ruller dem ut til rundstykker.

Ha strøsselhavregrynene i en liten skål og litt lunka vann i en annen. Dypp rundstykkene i vannet før du dypper dem i havregrynskåla. Plasser dem deretter på to bakepapirkledde stekebrett, dekk brettene med plastfolie og sett det i kjøleskapet til neste morgen.

Ta rundstykkene ut av kjøleskapet og sett stekeovnen på 230 grader. For å få litt fres i hevingen før jeg setter rundstykkene inn i stekeovnen, bruker jeg å koke opp litt vann i en kasserolle og legge stekebrettet på toppen av kasserollen. Når ovnen er varm nok, setter jeg brettet inn i stekeovnen. Stek rundstykkene i 15–18 minutter, til de er blitt gyllenbrune.

La dem avkjøles på en bakerist.

Kaldhevede rundstykker Kaldhevede rundstykker Kaldhevede rundstykker Kaldhevede rundstykker Kaldhevede rundstykker

God bakst!

 

 

8 kommentarer til “Kaldhevede rundstykker”

  1. Trenger man å heve før utbaking? Andre kaldhevede deiger skal man bare bake, heve på benk over natta og steike? Er det for å slippe etterheving dagen etter?

  2. Kan denne deigen stå flere dager i kjøleskapet? Sånn at man kan få ferske rundstykker flere dager på rad?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon