Blåbærscones

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 8

Blåbærscones

Blåbærscones er som skapt for en laid back helgefrokost! Jeg har iallfall en stor svakhet for luftige scones, noen store kopper med te og kanskje en avis å bla i, på morgener når det ikke står noe annet på programmet de kommende timene.

Ettersom disse blåbærsconesene er beregnet til frokost, er det bare bitte litt sukker i dem. Så om du vil ha dem til ettermiddagskosen istedenfor, kan du gjerne doble sukkermengden.

Scones er veldig lettvint og fort gjort å lage. Bland sammen alle de tørre ingrediensene, smuldre inn kaldt smør og rør inn det våte. I denne verjsonen lager jeg én stor “kake” som jeg skjærer i 8 deler. Veldig enkelt og greit.

LES MER! Disse AMERIKANSKE PANNEKAKENE er en sikker vinner på frokostbordet!

PS! Hvis du har sett meg lage disse på Reels/TikTok, glemte jeg å ha sitronskallet i bollen på filmen.

Ingredienser

375 g hvetemel
2.5 ts bakepulver
0.5 ts natron
25 g brunt demerarasukker
75 g kaldt smør
0.5 sitron bare skallet
175 g amerikanske blåbær
0.75 dl melk
50 g gresk yoghurt tilsvarer 1 toppet ss
2 egg

Slik lager du blåbærscones

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og lett bakepapir på et stekebrett.

Bland sammen mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre det inn. Du kan også bruke en hurtigmikser til dette. Det kan godt være igjen noen små smørbiter. Det gjør bare blåbærsconesene enda luftigere.

Riv det gule av skallet på sitronen på den fine siden av rivjernet og bland inn skallet og blåbærene.

Ha i melken og den greske yoghurten. Pisk lett sammen eggene og ha mesteparten av dem i bollen. Du skal ha igjen nok egg til å pensle sconesene til slutt.

Bland alt sammen. Hvis du bruker en hurtigmikser, må du bruke pulsknappen slik at du ikke overarbeider deigen.

Hvelv deigen over på stekebrettet og klem det ut til en runding som er ca. 2,5 cm høy. Bruk en kniv for å dele sirkelen i 8 kakestykker. Pensle med restene av eggene før du setter brettet midt i stekeovnen.

Stek blåbærsconesene i ca. 20 minutter. Det kan være at de trenger 3-4 minutter mer enn det.

La sconesene avkjøles litt før du deler opp kakestykkene igjen og serverer.

Det er kjempegodt å servere creme fraiche til!

Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon