Langpannebrød med havregryn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 15 minutter

Porsjoner: 16

Langpannebrød med havregryn

Jeg er uhyrlig svak for brød som smaker kjempegodt og som nesten ikke krever jobb fra min side! Har du samme svakhet? Da er dette brødet helt perfekt å bake!

Jeg har oppskrift på et nesten tilsvarende langpannebrød i en av bøkene mine også, og jeg vet at det blir hyppig bakt av mange. Håper denne varianten slår like godt an!

Dette er et kjempegodt matpakkebrød!

God bakst til deg!

Ingredienser

Langpannebrødet
550 g hvetemel
250 g fint sammalt hvetemel
200 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 pk gjær
6.5 dl vann, ca. 25 grader

Slik gjør du

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det bare rett oppi bakebollen. Hell over vannet og elt deigen godt sammen i ca. 10 minutter.

Dekk bollen med et bakeklede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Når jeg skal ha deigen over i langpannen, synes jeg det er enklest å ta et bakepapir på benken, så hvelver jeg deigen over der og kjevler det ut til det blir så stort som langpannen er. Så er det bare å løfte det over i langpannen.

Legg et klede over formen og la brødet etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader.

Når det er ferdig hevet, bruker du en kniv og deler opp brødet i 16 like store deler før du steker det på nest nederste rille i ca. 25 minutter.

Ta det ut av langpannen og la det avkjøles på en bakerist. Jeg bruker å brekke det opp og så skjære det i to, slik at jeg nærmest får en sandwich – som kan fylles med alskens godsaker til pålegg.

88 kommentarer til “Langpannebrød med havregryn”

  1. Kjempegodt brød,,,, laget flere ganger,,,, så enkelt kan gjøres,,,, putt opp litt hakket valnøtter, som gir god smak,, 🥳

  2. God smak, men ganske kompakt, både deigen og resultatet. Jeg lurer på om det vil gjøre baksten luftigere om deigen ikke kjevles ut, og eventuelt tilsetter mer vann? Takk for fin oppskrift!

    • Hei Marie!
      Ja, du kan godt ha mer vann i denne deigen. Oppskriften er ganske gammel og jeg brukte nok ofte å ha fastere deiger før enn jeg har nå. Jeg ville brukt 7 dl væske til denne deigen. Og du kan godt bare presse utover deigen også. Men kjevling er også helt greit om den får heve lenge nok etterpå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon