Langpannebrød med havregryn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 15 minutter

Porsjoner: 16

Langpannebrød med havregryn

Jeg er uhyrlig svak for brød som smaker kjempegodt og som nesten ikke krever jobb fra min side! Har du samme svakhet? Da er dette brødet helt perfekt å bake!

Jeg har oppskrift på et nesten tilsvarende langpannebrød i en av bøkene mine også, og jeg vet at det blir hyppig bakt av mange. Håper denne varianten slår like godt an!

Dette er et kjempegodt matpakkebrød!

God bakst til deg!

Ingredienser

Langpannebrødet
550 g hvetemel
250 g fint sammalt hvetemel
200 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 pk gjær
6.5 dl vann, ca. 25 grader

Slik gjør du

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det bare rett oppi bakebollen. Hell over vannet og elt deigen godt sammen i ca. 10 minutter.

Dekk bollen med et bakeklede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Når jeg skal ha deigen over i langpannen, synes jeg det er enklest å ta et bakepapir på benken, så hvelver jeg deigen over der og kjevler det ut til det blir så stort som langpannen er. Så er det bare å løfte det over i langpannen.

Legg et klede over formen og la brødet etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader.

Når det er ferdig hevet, bruker du en kniv og deler opp brødet i 16 like store deler før du steker det på nest nederste rille i ca. 25 minutter.

Ta det ut av langpannen og la det avkjøles på en bakerist. Jeg bruker å brekke det opp og så skjære det i to, slik at jeg nærmest får en sandwich – som kan fylles med alskens godsaker til pålegg.

82 kommentarer til “Langpannebrød med havregryn”

 1. Kjempe god og enkel oppskrift! Nå kan det lages hjemmelagde rundstykker i travle hverdager også! Kjempe fornøyd 🙂

 2. Kjempegodt brød og veldig grei oppskrift og meget lett gjennomfør-og bakebart for oss fleste! Jeg putter oppi hel karve/ hel kummin også, ca 2ts eller ei god ss, gir litt overraskelse midt i tygginga! ho Marit

 3. Jeg prøvde dette for første gang i dag. Føler jeg fulgte oppskrifta rimelig bra, med unntak av to ting: som grovmel brukte jeg sammalt rug og etter at jeg hadde lagt deigen i langpanna og delt opp i 16 biter, så hevde det (over varmt vann) lenger enn 30 min. Faktisk så lenge som i 2-3 timer, men jeg trodde det bare var en fordel. Deigen luktet veldig gjær og rundstykkene hevet veldig lite i ovnen. De smaker ok og ikke gjær, men ble ikke så tykke som jeg hadde håpet på. Skal prøve igjen senere, med annet grovmel og kortere heving. Tror du det vil gi bedre resultat?

  • Hei Kari!
   Rugmel hever dårligere enn hvetemel, så det kan spille en rolle. Dersom du har en stor langpanne, kan det være lurt å øke alle mengdene i deigen litt.
   2-3 timer etterheving, dersom du har 1 eller 1/2 pakke gjær i deigen, høres veldig lenge ut. Da risikerer du at den hever mindre.

  • Ja, det kan du. Havremelet vil være litt anderledes, så det er mulig du må bruke litt mer væske i deigen. Bytt ut med lik mengde 🙂

  • Hei Anne Jorunn! Den skal være løs, men ikke veldig løs. Deigen min bruker ikke helt å slippe bollen når den eltes, men skal føles forholdsvis fast allikevel.

 4. «Avkjøles på rist,» betyr det at den skal avkjøles i formen? Altså; man tar ikke brødet ut av panna og legger det på en rist til avkjøling? Dumt spørsmål for mange, kanskje, men…

  • Hei Sigrid!
   Når jeg skriver avkjøles på rist, mener jeg at den skal tas ut av formen og så at selve brødet skal avkjøles på rist. Hvis ikke kan det bli kondens i brødet sånn at det blir mykt under, men det går helt fint det også 🙂

 5. Hei!

  Tusen takk for enkel,rask og fin oppskrift! Dette vil jeg bake flere ganger 😉 Har du tips til hvordan jeg kan få deigen luftigere og saftigere?

  • Hei Mona! Du kan tilsette rundt 1/2 dl mer vann og elte deigen litt lenger – opp mot 15 minutter. Det vil nok hjlepe litt. Og så er det viktig at deigen får heve godt både første og andre gang. Lykke til neste gang også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon