Knallgode knekkebrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Knallgode knekkebrød

Heldigvis er det ikke sånn lenger at knekkebrød betyr tørre og kjedelige greier. Tørt er det fremdeles, men kjedelig, det er det definitivt ikke! Det er så mange herlige smaker man kan tilsette i sine egne knekkebrød. I denne oppskriften bruker jeg både tørket oregano og tranebær i knekkebrødene, og så gir jeg dem et lett dryss av Maldonsalt før jeg steker dem. Knasende godt!

Det har blitt meg fortalt at de helt vanlige bakepapirene som du kjøper i butikken har forandret seg. De hjemmebakte kjennebrødene som før lett kunne tas av bakepapiret, sitter nå klistret fast som om det var limt på plass.

Her kommer løsningen: Smør bakepapiret med en nøytal olje eller bruk en spray med formfett før du fordeler knekkebrødrøren. Da nærmest danser de ferdigstekte knekkebrødene oppå bakepapiret når du tar dem ut av stekeovnen.

Jeg får 48 knekkebrød av denne røren – 3 brett med 16 knekkebrød på hvert brett.

Hvordan lage knekkebrød

Dette trenger du for å bake 48 knekkebrød med tranebær
100 g sesamfrø
100 g linfrø
150 g solsikkekjerner
75 g gresskarkjerner
50 g kruskakli
150 g lettkokte havregryn
150 g fint sammalt rugmel
1 ts tørket oregano
50 g tørkede tranebær
6 ½ dl lunkent vann
1 liten teskje Maldonsalt

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft.

Rør sammen alt det tørre (unntatt saltet) i en bolle. Hell over vannet og rør det godt sammen. La det stå og svelle mens du kler 3 stekebrett med bakepapir og pensler eller sprayer dem med en nøytral olje. Fordel røren jevnt utover de tre brettene.

Knus saltet med fingertuppene mens du fordeler det utover brettene. Bruk fingertuppene til å klappe over knekkebrødene slik at saltet fester seg til røren.

Bruk en spiss kniv og skjær snitt i røren. Jeg bruker å dele opp slik at jeg får 16 knekkebrød på hvert brett – 4 hver vei.

Sett brettene inn i stekeovnen og stek dem i ca. 40 minutter. Skru ned varmen til 150 grader og stek knekkebrødene til de har blitt sprø.

Knekk dem opp og la dem avkjøles på en bakerist.

Hvordan lage knekkebrød Hvordan lage knekkebrød Hvordan lage knekkebrød Hvordan lage knekkebrød

Spis i vei!

 

 

 

 

6 kommentarer til “Knallgode knekkebrød”

    • Det er litt forskjellig, Marion. Og noen blir ferdig før andre også, men sånn et sted mellom 20 og 30 minutter.

  1. Super oppskrift. Tips: solsikkekjerner, sesamfrø, bare å putte inn 🙂 Og for å spare tid kan du lufte ut litt damp underveis. Da etterstekte jeg bare 7-8 min 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon