Stablebrød med ost og skinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stablebrød med ost og skinke

Dette er et skikkelig saftig brød med massevis av ost som smelter inn sammen med skinken og den lyse og luftige gjærdeigen! Nam!

Jeg tenker at dette er det perfekte brødet å servere til en liten gjeng til lunsj eller kanskje å ta med ut på tur.

Dette er en eltefri deig til brødet, så du må sette deigen dagen før du skal steke brødet. Jeg bruker akkurat den samme deigen når jeg lager denne suuupergode focacciaen også!

Stablebrød med ost og skinke

Oppskrift på brytebrød med ost og skinke
Deig
600 g hvetemel
1 ts salt
2 g tørrgjær eller en bitteliten klump fersk gjær
4 ¾ dl vann

Fyll
100 g kokt skinke
ca. 150 g revet hvitost

Rør sammen alle de tørre ingrediensene til deigen, i en bolle. Hell over vannet og rør det sammen til alt melet er rørt ut. Sett på et lokk eller dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag. Om deigen står i 8 eller 16 timer, spiller ikke så stor rolle.

Neste dag drysser du et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver over deigen. Brett den sammen noen ganger. Det gjør du best dersom du har en deigskrape. Ta skrapen inn under det ene hjørnet, løft deigen og plasser den midt oppå deigen. Gjenta med resten av hjørnene. Nå kjenner du at deigen blir litt fastere og setter seg litt.

Smør en brødform med olje.

Pass på at du har nok mel på benken til at deigen ikke setter seg fast. Kjevle så ut deigen til du får et rektangel som er ca. 60 x 40 cm. Løft opp deigen innimellom slik at den ikke setter seg fast.

Del opp leiven i 4 lange, smaler remser, altså ca. 10 cm bred og fremdeles 60 cm lang.

Stablebrød med ost og skinke

Fordel 1/3 av skinken og osten på den ene remsen. Plasser neste remse oppå og fordel et nytt lag med ost og skinke oppå. Så mer deig, ost og skinke og til slutt den siste remsen med deig. Skjær opp deigen i nesten så brede biter som brødformen din er. Så stabler du skivene på plass oppi brødformen.

Dekk brødformen med plastfolie og la det etterheve i ca. 2 timer. Ettersom det er så lite gjær i deigen, tar det ganske lang tid.

Sett på stekeovnen på 250 grader eller så høyt den går dersom den ikke går fult så høyt.

Stek brødet på 250 grader i 5 minutter. Skru ned varmen til 210 grader og stek videre i ca. 25 minutter. Bruk gjerne et steketermometer for å sjekke at brødet er gjennomstekt. Når det har fått en kjernetemperatur på 96 grader, er brødet ferdig. Du kan også ta det ut av formen og kakke på undersiden av det for å sjekke om det er gjennomstekt. Får du en hul lyd, kan du ta det ut av ovnen.

La brødet avkjøles på en bakerist. Server det gjerne mens det fremdeles er lunkent.

Stablebrød med ost og skinke Stablebrød med ost og skinke Stablebrød med ost og skinke

 

God bakst!

 

 

 

4 kommentarer til “Stablebrød med ost og skinke”

  1. Eg laga eit par av desse brøda i dag. Endra litt på oppskrifta, og det vart vellukka. Brukte ca 150-200 gram havregryn i deigen, og det mindre kveitemjøl. Jarlsberg og spekeskinke til fyll. Det vart veldig godt!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon