Italiensk kikertsuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Italiensk kikertsuppe

Ja, det tar sine timer å lage en suppe av tørkede kikerter! Men, det er ikke store arbeidsinnsatsen som kreves for det. Det må sies i samme slengen.

Det første du må gjøre er å legge kikertene i bløt over natta. Dagen etter koker du dem i noen timer sammen med resten av ingrediensene og så er den ferdig. Som du kan se i oppskriften skriver jeg at du skal koke kikertene i enten en usaltet kraft eller i rent vann, og så tilsette saltet etter at kikertene er møre. Hvis det er salt i kraften eller vannet, når du koker kikertene, risikerer du at skallet på kikertene blir seigt, og det er ikke godt.

Du kan jo ta den mer lettvinte varianten også, å bruke hermetiske kikerter som du skyller godt før du koker opp sammen med resten av ingrediensene. Det fungerer også helt kurant. Blir ikke samme punshen, men absolutt et godt alternativ.

Italiensk kikertsuppe

Dette trenger du for å lage italiensk kikertsuppe til 4 personer
250 g tørkede kikerter
1 løk
1 fedd hvitløk
2 stilker selleri
3 ss olivenolje
ca. 2 l usaltet kylling- eller grønnsakskraft eller vann
evt. buljongterninger eller fond
2 laurbærblad
salt
pepper
fersk parmesan til servering

Legg kikertene i en bolle med kaldt vann over natta.

Neste dag finhakker du løk og hvitløk og skjærer selleristilkene i tynne skiver. Ha det i en stor kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter, til løken har blitt blank og myk.

Hell ut bløtleggingsvannet til kikertene og ha ertene i kasserollen. Slå over den usaltede kraften eller vannet, tilsett laurbærbladene og kok opp.

Kikertene trenger ganske lang koketid. Min erfaring er at det varierer litt fra pose til pose, men et sted mellom 2 og 3 timer må du beregne. Når kikertene er møre, tilsetter du buljongterning eller fond, hvis du bruker vann under kokingen.

Smak til med salt og pepper.

Server gjerne en god focaccia til! (Trykk på den turkise teksten, så kommer du rett til oppskriften)

Italiensk kikertsuppe

Riv parmesanen på den fineste siden av rivjernet og sett den fram i en skål på bordet ved servering.

God middag!

2 kommentarer til “Italiensk kikertsuppe”

  1. Kjempegod suppe, kikertene kokte bare 15 min kanskje, det var mer enn nok men da hadde kikertene ligget 2 netter i vann. Hadde rester fra helstekt kylling oppi også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon