Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger

Har du smakt kombinasjonen tomat og paprika i suppe noen gang? Å, det må du prøve! Det er kjempegodt!

Jeg ble så lykkelig over å finne hermetisk paprika i min lokale Rema 1000-butikk. De hadde det for lenge siden, men så har jeg ikke sett det på kjempelenge. Det kan være at jeg rett og slett ikke har sett glassene der etter en eller annen omrokkering – det skal være usagt – men lykken ble iallfall så stor da jeg plutselig sto der med disse glassene rett foran meg i hyllerekka, at jeg måtte kjøpe med meg flere glass hjem.

Du kan lett få paprikaen slik selv også – fremgangsmåten står nede i oppskriften – men innimellom er det jo behagelig å kunne jukse litt.

Tilbake til suppa! Dette er en mild og kremet versjon som etter min mening passer til både lunsj og midda hvilken som helst dag i uka.

Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger

Dette trenger du for å lage tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger til 4 personer
1 fedd hvitløk
2 løk
1 liten gren rosmarin
2 ss olivenolje
1 glass, 280 g, hermetisk paprika
2 bokser hakkede hermetiske tomater
3 dl matfløte eller melk
salt
pepper

Brødkrutonger
4 skiver daggammelt brød
3 ss olivenolje
1 gren rosmarin
litt Maldonsalt

Finhakk hvitløken, løken og rosmarinen og fres det sammen med olivenoljen i en kasserolle i 4-5 minutter.

På min lokale Rema 1000-butikk har de glass med hermetisk paprika. Det er altså paprika hvos skinnet er fjernet og som ligger i en væske. Hvis de nå ikke har det i butikken der du mor, kan du enkelt gjøre denne prosessen selv. Da bruker du 2 vanlige paprika som du deler i to og fjerner kjernhuset på. Legg dem med snittsiden ned på et stekebrett og legg stekebrettet under grillelementet i stekeovnen. Grill til paprikaskinnet er helt svart. Legg paprikaen over i en brødpose og knyt den sammen. La det ligge slik i 10-15 minutter. Da rekker paprikaen å bli helt myk og det er lett å fjerne skinnet med hjelp av litt papir.

Del paprikaen i mindre biter og ha i kasserollen sammen med de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småputre i 10-15 minutter. Mos suppa enten med en stavmikser eller i en blender. Ha den tilbake i kasserollen, tilsett fløten eller melka og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Mens suppa koker, lager du brødkrutongene. Skjær vekk skorpen på skivene før du deler dem i terninger. Stek dem i en stekepanne sammen med oljen og opphakket rosmarin på forholdsvis svak varme til de blir sprø og gyllenbrune. Dryss over litt salt.

Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger

Hell suppa over i suppeskåler og fordel brødkrutongene på toppen.

Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger

Slurp i vei!

 

4 kommentarer til “Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger”

  1. Ja, da er det kanskje mulig at de har gått rett i en spamboks som skal fjerne de kommentarene som bare er spam. Jeg er ikke veldig flink til å gå gjennom den boksen, men skal se om det ligger noe der 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon