Italiensk minestronesuppe med basilikumpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Italiensk minestronesuppe med basilikumpesto

Det finnes sikkert like mange oppskrifter på en minestronesuppe som det gjør italierene! Suppen som er den italienske versjonen av norsk grønnsakssuppe. Kanskje med litt friere tøyler enn den norske varianten? Mitt inntrykk er at innholdet i minestronen varieres enda mer enn i grønnsakssuppa. I min utgave her, bruker jeg deilig pesto oppi! Nå er jo jeg en iherdig pestoelsker som med glede sprer en skje eller to av den klargrønne, fantastiske sausen på likt og ulikt av mat. Jeg kommer aldri til å mene at pesto har blitt umoderne! Men, jeg er ganske kresen på den. Den skal være fersk og ikke homogenisert – eller hva de nå gjør med det meste av det du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker. Den smaker ikke godt.

Jeg er ikke så nøye på at jeg må bruke basilikum i pestoen bestandig. Noen ganger er det kanskje bare ruccula som befinner seg i kjøleskapet, og det funker helt fint. Pinjekjernene kan byttes ut med mandler eller valnøtter dersom det er det som befinner seg i din umiddelbare nærhet. Det viktigste er at de råvarene du faktisk bruker, er friske og fine og smaker godt i seg selv.

Tilbake til suppa. Denne versjonen er fritt laget etter en suppe jeg fikk servert på en liten familierestaurant i Albenga på Liguriakysten i Italia for 3-4 år siden.

minestrone 1

Dette trenger du til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
3 stilker selleri
4 ss olivenolje
3 gulrøtter
1 squash
4 poteter
ca. 15 dl kyllingbuljong
3 dl frisk spinat
1 boks borlottibønner
salt
pepper
5-6 ss pesto (se egen oppskrift)
fersk revet parmesan

Pesto
40 g pinjekjerner
1 potte basilikum
1 fedd hvitløk
40 g fersk parmesan
ca. 1 ¼ dl god olivenolje
ca. 1 ts salt
pepper

Finhakk løk og hvitløk og skjær selleristilkene i tynne skiver. Ha det oppi en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter, til løken har blitt myk og blank. Skrell gulrøttene og skjær både dem og squashen i små firkanter. Er det nypoteter, skrubber du dem godt før du deler dem i mindre biter. Andre poteter bør skrelles. Ha gulrøtter, squash og poteter i kasserollen, hell over buljongen og kok opp.

La suppen småkoke i ca. 12 minutter. I mellomtiden skyller du spinaten og grovhakker den. Skyll også borlottibønnene godt i kaldt vann. Ha det i suppa og la det  hele koke i noen minutter til. Når potetbitene er møre, er suppa ferdig.

Det enkleste er å lage pestoen i en blender eller food processor, men du kan også bruke en morter.

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Da får du frem nøttesmaken best mulig. Ha pinjekjernene og basilikumbladene i blenderen. Rens hvitløken og del den i litt mindre biter. Del også opp parmesan før du har det oppi blenderen. Kjør rundt til det meste har blitt most sammen. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt.

Smak til med salt og pepper. Fordel pestoen over pastaen og server med en gang.

Pestoen holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Du velger selv om du vil ha pestoen oppi kasserollen eller om du fordeler den i tallerkenene ved servering. Strø over litt parmesan til slutt.

Sjekk den minestronen!

 

10 kommentarer til “Italiensk minestronesuppe med basilikumpesto”

  1. Hm, men hvor er tomatsmaken blitt av her da tro. Vanligvis has jo i knuste tomater eller tomatpurè, men du utelater den totalt. Pesto i minestrone var merkelig.

      • Hei Kristin!
        Du kan bruke store hvite bønner istedenfor, eller du kan kutte bønnene helt. Da sper du bare på med litt mer grønnsaker. Kanskje de har kikerter i butikken. De passer også kjempegodt. Lykke til 🙂

  2. Denne så utrolig god ut – den skal jeg lage! Passer jo kjempefint på en typisk norsk sommerdag 🙂 Takk for at du deler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon