Har du lyst på en skikkelig kraftig og god suppe til forrett? Da er denne suppen med persillerot og hasselnøtter et durabelig bra valg.

Denne suppen lagde jeg første gang da jeg hadde suppedag sammen med søstrene Elisabeth og Jannike Isachsen, som både har laget et kjempefin suppebok og som driver firmaet Mere Suppe!

Det er veldig godt å steke opp litt spekeskinke eller bacon å servere til suppen!

Oppskrift på persillerot- og hassenøttsuppe
4 personer som forrett

40 g hasselnøtter + litt til servering
2 sjalottløk
1 ss smør
1 ts flaksalt
4 persillerøtter
3 mandelpoteter
4 ½ dl kyllingkraft eller -buljong
nykervnet pepper
½ dl kremfløte
4 skiver bacon eller spekeskinke
litt god olivenolje til servering

Sett stekeovnen på 180 grader. Legg hasselnøttene i en ildfast form og sett dem inn. Ta dem ut når skallene har begynt å sprekke opp litt. Det tar omlag 10 min. La dem avkjøles litt før du har dem i et kjøkkenhåndkle og gnir det rundt hasselnøttene til mesteparten av skallet er fjernet.

Skrell løkene og hakk dem opp. Smelt smøret i en kjele og ha i løkbitene og litt av saltet. La det surre på svak varme i noen minutter, til løken blir blank.  Skrell persillerøttene og potetene og del dem i mindre biter. Ha dem i kjelen og stek videre i ca. 5 min.

Ha i kyllingkraften/-buljongen og hasselnøttene og kok opp. La det koke i 5 minutter før du moser det hele med en stavmikser.

Smak til suppen med resten av saltet og pepper.

Visp fløten til en luftig krem og vend den inn i suppen rett før servering. Fordel suppen i serveringsskålene og ha litt olivenolje over.

Stek bacon- eller spekeskinkeskivene i en stekepanne til de blir sprø og gyllenbrune.

Kos deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *