Kjapp grønnsakssuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjapp grønnsakssuppe

Det er grønnsaksskrelling og -deling som tar tid når det står grønnsakssuppe på menyen. For når skrellinga og delinga er unnagjort, trenger du ikke telle mange minutter før middagen er klar. Nå kan du jo selv velge hvor nøye du skal være med selve oppdelingen av grønnsakene. Skal potetterningene være eksakt like store eller er det helt grei skuring om de er litt mer individuelle. Det som er greit å ta med i betraktningen, er at poetetbitene bør være omtrent like store slik at de får tilnærmet lik koketid. Det samme gjelder for gulrotbitene. Ellers er det i grunn bare å kjøre på.

Kos deg!

Kjapp grønnsakssuppe

Dette trenger du for å lage kjapp grønnsakssuppe til 4 personer
2 små løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
4 gulrøtter
4 poteter
1 ½ l vann
2 ss grønnsaksfond eller 2 buljongterninger
½-1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 brokkoli
2 bokser á 400 g borlottibønner eller andre hvite bønner

Skjær både løken og hvitløken i så tynne skiver som du greier og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter til løken har blitt blank. Den skal ikke ta farge. I mellomtiden skreller du gulrot og potet. Skjær gulrøttene i prismelignende biter. Det gjør du ved å holde kniven rolig litt på skrå, så snur du gulrota rundt et hakk for hver gang du skjærer i den. Poteten deler du i terninger på ca. 1 x 1 cm. Ha bitene oppi kasserollen og la dem surre med løken i 2 minutter. Her ligger det ingen tvang, bare så det er sagt. Du kan selvfølgelig skjære opp gulrotbitene dine akkurat i den fasongen som du ønsker. Og har du unger i huset som trenger litt sysselsetting, kan jo de få bidra med sine kreative skjæreegenskaper.

Hell vann og fond eller buljongterning i kasserollen. Bruker du terning, smuldrer du den oppi. Kok opp og la det småkoke i 7 minutter. Smak på suppa og kjenn om den er passe salt. Saltinnholdet varierer i buljongtypene. Tilsett eventuelt litt mer salt og pepper.

Del opp brokkolien i små buketter. For å få fine brokkolibuketter skjærer du et snitt inn fra stilksiden av brokkolien. Skjær til du kommer opp til blomsten, men ikke inn i den. Riv løs den siste biten. Da deler blomsten seg naturlig og du slipper at den smuler. Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann slik at du får av  den væsken som de har ligget i. Ha brokkoli og bønner i kasserollen og la det småkoke i 3 minutter. Sjekk at potetene er gjennomkokte.

Kjapp grønnsakssuppe

Slurp i vei!

 

4 kommentarer til “Kjapp grønnsakssuppe”

 1. Utrolig kreative flotte bilder! De falt i smak hos meg som elsker å studere matbilder. Grønnsaksuppe er alltd godt- ikke lenge siden jeg blogga om det selv, og dette så skikkelig snacks ut. God mandag til deg Fru Timian, og tusen takk for de flotte matvideoene du har lage. De var fantastisk bra. Du har et vinnede flott vesen (passer pefekt foran kamera).

 2. Uhhuii for en god suppe!!
  Jeg “addet” litt stekt kylling og selleri.
  Tusen takk for super oppskrift! Dette blir vi å ha flere ganger – også så godt nå på høsten som det begynner å bli kaldt ute:)

 3. Takk, Elin! Det var veldig hyggelig skrevet!
  Så bra at Cathrine skrev en kommentar slik at jeg så din kommentar også. Av en eller annen grunn har ikke jeg sett den før.
  🙂 Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon