Blomkålsuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Blomkålsuppe

Heldigvis trenger ikke maten å være verken dyr eller avansert å lage for å se riktig så lekker ut. Denne blomkålsuppen er et strålende eksempel i så måte.

Jeg bruker å koke blomkålen i en blanding av kraft/buljong og melk. Så tar jeg ut noen blomkålbiter før jeg moser resten til en suppe. De bitene jeg tar ut, steker jeg litt i pannen slik at de blir gyllenbrune. Nam! Jeg elsker mat som dette!

Blomkålsuppe

Dette trenger du for å lage blomkålsuppe til 4 personer
7 1/2 dl kyllingkraft eller buljong
7 1/2 dl melk
1 1/2 stor blomkål
salt
pepper
35 g smør
noen grener timian
olivenolje til å ha over

Kok opp kraften eller buljongen og melken i en tykkbunnet kasserolle. Del opp blomkålen i små buketter. Del opp stilkene i mindre biter også. Ha det oppi kraften og la det småkoke i 6–8 minutter til blomkålen er mør. Ta ut ¼ av blomkålbukettene og legg dem til side. Hell ut ca. ½ av væsken også. Ta vare på den til etterpå. Resten moser du til en klumpfri suppe enten med en stavmikser eller bruker en blender. Bruker du en blender tar du blomkålen og litt av væsken og moser.

Hell det så tilbake i kasserollen. Spe med så mye væske som du må for å få en kremete og fin suppe. Smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i en kasserolle og brun de resterende blomkålbukettene i noen minutter. Fordel suppa i tallerkener og legg bukettene over. Hakk opp litt timian og dryss over sammen med noen dråper olivenolje.

Blomkålsuppe

Server gjerne litt godt brød til suppa for at middagen skal bli litt mer mettende.

Blomkålsuppe

3 kommentarer til “Blomkålsuppe”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon