Denne suppen er en hyllest til gode naboer! Vi er så heldige å ha verdens beste! Da vi på søndag kveld var på tur hjem etter å ha vært borte i to uker, tikket det inn en melding fra naboen – som hadde passet både høner, kaniner og katter mens vi var ute og fartet. De lurte på om vi hadde lyst på varm suppe når vi kom oss hjem. Og det hadde vi jo selvfølgelig.

Så da var det bare å gå inn til naboen til deilig squash- og tomatsuppe, nystekte squashmuffins, hjemmebakt flatbrød, eplemost og massevis av levende lys! Heldige oss!

Suppen til Kari var så god at jeg måtte lage min egen versjon også. Og her kommer den.

Lettvint squash- og tomatsuppe

Oppskrift på squash- og tomatsuppe
4 personer

1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
2 squash
2 bokser hakket, hermetisk tomat
1-1 ½ boks vann
3-4 ss grønnsaksfond eller en buljongterning
1-2 ss balsamicoeddik
pepper
evt. et lite dryss med flaksalt
½ ts sukker

tortillachips til servering

Hakk opp hvitløk og løk og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter.

Del squashen i mindre biter og ha i sammen med resten av ingrediensene. Kok opp og la det koke i 15 minutter. Bruk en stavmisker til å mose suppen eller hell den over i en blender og mos den der. Hvis du heller den over, må du være veldig forsiktig slik at lokket holder seg på plass og at du ikke brenner deg. Hell det tilbake i kasserollen igjen.

Smak til med eventuelt litt mer pepper og salt og kanskje den halve teskjeen med sukker. Sukkeret vil få frem all søtsmaken som allerede er på plass i tomatene. Ettersom det er salt i fonden, er det viktig å ikke salte for mye før suppen er ferdig.

Det er kjempegodt å legge noen tortillachips på toppen av suppen akkurat i det du skal til å spise!


Lettvint squash- og tomatsuppe

God middag!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *