Løpstikke tror jeg må være en av de aller mest villige vekstene å få skikkelig stor i hagen. Èn liten plante i jorda ett år og den spretter opp hver eneste vår. Løpstikken min er sikkert nesten to meter høy nå, så her gjelder det å finne gode bruksmuligheter.

Løpstikke regnes som et afrodisiakum – et kjærlighetsmiddel – og kalles derfor også kjærlighetsurt. Deran navnet på suppa. Du får prøve deg på en porsjon og se hva som skjer!

Denne oppskriften har jeg fra boka ”Fra oldemors kjøkken” som Østfold Bondekvinnelag ga ut i 1998. Selve oppskriften er nok veldig mye eldre. Jeg elsker det når det gode, gamle trer fram i lyset.

 

Dette trenger du for å lage løpstikkesuppe til 4 personer
2 løk
1 fedd hvitløk
1 stilk selleri
50 g smør
1 god kvast løpstikkeblad og stilk
500 g potet
1 l grønnsakskraft
1 ½ dl kremfløte
salt
pepper

Rens og hakk opp løk, hvitløk og selleristilken og ha det i en kasserolle sammen med smøret. La det surre på ganske svak varme til løken har blitt blank.

Hakk opp løpstikken og ha i. Rens potetene og del dem i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med grønnsakskraften og kok opp. Kok til potetene er møre.

Mos suppa enten i en blender eller bruk en stavmikser og hell den tilbake i kasserollen igjen. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. (Jeg har en blender med kokeapparat i bunnen slik at jeg kan hakke, frese, koke og mose alt i et aparat. Skikkelig kjekt)

God suppe!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Jeg har også en diger løpstikke på hytta. Denne suppa er helt nydelig. Jeg pleier å ha i halve kokte egg. Og jeg bruker løpstikke i Pitzza , salat og i kjøttkaker. Vi bare elsker den smaken. Kan også friteres, sprø og deilig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *