Asparges- og brokkolisuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Asparges- og brokkolisuppe

Ny suppeoppskrift på bloggen! Og i dag er det en herlig grønn asparges- og brokkolisuppe. Jeg elsker både smaken og fargen!

Jeg hadde egentlig tenkt å lage en ren aspargessuppe da jeg lagde denne, men så hadde jeg en brokkoli som det var på tide å spise opp, liggende i kjøleskapet, så da ble det en asparges- og brokkolisuppe istedenfor. Og det er nettopp det som er genialt med supper! En oppskrift lar seg veldig enkelt og greit omarbeide litt for å tilpasse de råvarene som man har tilgjengelig.

Her finner du oppskrift på en ren brokkolisuppe!

Oppskrift på asparges- og brokkolisuppe

til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
½ purre
1 stang stangselleri
½-1 rød chili
2 ss olivenolje
1 bunt asparges, ca. 450 g
1 brokkoli
1 ¼ liter vann
2 grønnsakbuljongterninger eller tilsvarende mengde -fond
1 ½ dl creme fraiche
salt
nykvernet pepper
en liten skvis sitronsaft

Topping
25 g pinjekjerner
25 g gresskarkjerner

Finhakk løken, hvitløkfeddene, purre, stangselleriet og chilien. Om du ikke vil ha en veldig sterk suppe, fjerner du frøene i chilien før du hakker den opp.

Ha det i en kjele sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme i 4-5 minutter til løken blir blank og myk.

I mellomtiden skjærer du vekk den nederste delen av aspargesene og kaser dem. De øverste tuppene skjærer du også av, og legger til side. Resten av aspargesen deler du i mindre biter. Del også brokkolien i mindre biter. Ta med stilken også.

Ha dette i kjelen sammen med vannet og buljongen eller fonden og kok opp. La det koke til brokkolien og aspargesen har blitt myke. Da moser du suppen med en stavmikser eller heller den over i en blender og moser den der.

Kok opp suppen igjen og ha i creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Det er vanskelig å angi hvor mye du trenger å bruke, for det er stor forskjell på hvor salt buljongterninger og fonder er, så her må du smake deg til. En liten skvis med sitronsaft i suppen helt til slutt, er med på å gi smaken et ektra løft.

Mens suppen koker, gjør du klart resten. Kok aspargestoppene i lettsaltet vann i 3 minutter. Pinjekjernene og gresskarkjernene har du i en tørr stekepanne og rister på medium varme til de pinjekjernene blir brunflekkete og gresskarkjernene begynner å hoppe i pannen.

 

3 kommentarer til “Asparges- og brokkolisuppe”

  1. Du kan bruke hele den hvite delen og godt oppover den grønne delen av purren. Det er lurt å dele den i to på langs først for å vaske den, for det sitter ofte jord i den.

    • Så hyggelig å høre at den falt i smak. Og så håper jeg at du greide å få den riktige konsistensen på den også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon