Har du en smakfull og god tomatsaus på ditt repertoar, kan du lage utrolig mye god mat! Den kan nemlig danne grunnlaget for utrolig mange gode retter.

Sjekk ut denne oppskriften på spagetti og kjøttsaus og lettvinte squash- og tomatsuppen som begge er   basert på samme utgangspunkt.

Hemmeligheten for å få til en fyldig og smakfull tomatsaus, uten å koke den veldig lenge, er å tilsette litt balsamicoeddik. Den får nemlig frem den naturlige søtsmaken i tomatene. Den utgjør et aldri så lite underverk i tomatsauser!

Se etter balsamicoflasken fra Il Torrione neste gang du er i butikken.

Her serverer jeg tomatsausen med nykokt spagetti. Enkelt som bare det! Og veldig godt, spør du meg!

Oppskrift på spagetti og tomatsaus
til 4 personer

Tomatsausen
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
8 dl hakkede, hermetiske tomater
2 ss Il Torrione balsamicoeddik
nykvernet pepper
parmesan til servering
basilikum til servering

Spagettien
vann
salt
400 g spagetti

Kok opp vannet til spagettien først, for den tar lengst tid. Ha i salt. Jeg liker å ha pastavannet mitt ganske så salt. Kok spagettien etter anvisning på pakken.

Finhakk løken og hvitløken og ha i en panne sammen med olivenoljen og saltet og la det surre på medium varme i 4-5 minutter.

Ha i tomatene og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Ha i balsamicoeddiken og pepper og smak og kjenn om du må ha i litt mer salt også.

Riv parmesan og dryss over ved servering!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen, som er importør av Il Torrione til Norge.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *