Spagetti og tomatsaus
Har du en smakfull og god tomatsaus på ditt repertoar, kan du lage utrolig mye god mat! Den kan nemlig danne grunnlaget for utrolig mange gode retter.
Sjekk ut denne oppskriften på spagetti og kjøttsaus og lettvinte squash- og tomatsuppen som begge er basert på samme utgangspunkt.
Hemmeligheten for å få til en fyldig og smakfull tomatsaus, uten å koke den veldig lenge, er å tilsette litt balsamicoeddik. Den får nemlig frem den naturlige søtsmaken i tomatene. Den utgjør et aldri så lite underverk i tomatsauser!
LES MER! Her kan du lese mer om Fru Timian sine balsamicoeddiker
Her serverer jeg tomatsausen med nykokt spagetti. Enkelt som bare det! Og veldig godt, spør du meg!
LES MER! Sånn lager du supergod og kjapp PØLSEGRYTE I ÉN KASSEROLLE – ONE POT MIDDAG!

Ingredienser
Spagetti og tomatsaus
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
8 dl hakkede, hermetiske tomater
2 ss balsamicoeddik
0.5 ts nykvernet pepper
Spagettien
400 g spagetti
4 ts salt
Til servering
parmesan
basilikum

Slik gjør du
Kok opp vannet til spagettien først, for den tar lengst tid. Ha i salt. Jeg liker å ha pastavannet mitt ganske så salt. Kok spagettien etter anvisning på pakken.
Finhakk løken og hvitløken og ha i en panne sammen med olivenoljen og saltet og la det surre på medium varme i 4-5 minutter.
Ha i tomatene og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Ha i balsamicoeddiken og pepper og smak og kjenn om du må ha i litt mer salt også.
Riv parmesan og dryss over ved servering!




.