Spagetti og kjøttsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spagetti og kjøttsaus

Spagetti og kjøttsaus innbiller jeg meg er én av de aller mest brukte hverdagsmiddagene i Norge. Unger bruker å elske det og det er kjapt og greit å lage.

Det er lett å lage den tradisjonelle kjøttsausen både litt sunnere og litt mer smakfull ved å tilsette både gulrøtter og stangselleri skjært opp i små terninger. Her bruker jeg dessuten fullkornspasta. Jeg synes ikke fullkornspasta smaker like godt i alle pastaretter, men til denne fyldige kjøttsausen, blir det en veldig bra kombinasjon som gir en ekstra smak til middagen.

Tips
Har du unger som er skeptiske til både løk og grønnsaker i en kjøttsaus, kan du finhakke både løken, gulrøttene og selleristilkene i en matprosessor før du starter med stekingen.

Spagetti og kjøttsaus

Spagetti og kjøttsaus

til 4 personer 

Kjøttsausen
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 gulrøtter
2 stilker selleri
1 boks hermetiske tomater, knuste
2 dl vann
2 ss tomatpuré
1-2 ss balsamicoeddik
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
1 salt
nykvernet pepper
1 ½ dl vann

Tilbehør
400 g spagetti, her bruker jeg fullkornspagetti
fersk parmesan til servering 

Kok spagetti etter anvisning på pakken i lettsaltet vann. Når den er al dente, det vil si at den er myk, men fremdeles har en hard kjerne, heller du den over i et dørslag og lar vannet renne av.

Spagetti og kjøttsaus

Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha dem i en stekepanne med høye kanten sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i 4–5 minutter. Skru opp varmen, ha i karbonadedeigen og brun den.

Spagetti og kjøttsaus

I mellomtida skreller du gulrøttene og skjærer både dem og selleristilkene i små terninger. Ha både dem, bokstomatene, vannet, tomatpureen og krydderet i stekepanna og kok opp. La det småkoke i 10–15 minutter. Blir kjøttsausen for tykk, sper du den ut med litt vann.

PS! I det siste har jeg heller begynt å rive gulrøttene på den grove siden av rivjernet, og det synes jeg blir enda bedre!

Fordel spagettien på et serveringsfat og hell kjøttsausen over. Riv litt parmesan på toppen. Her har jeg blandet litt opphakket oregano i parmesanen.

Spagetti og kjøttsaus

Spagetti og kjøttsaus

Spagetti og kjøttsaus

God middag!

Alle bildene er tatt av Øystein, mannen min! Følg ham gjerne på fotobloggen hans! Klikk deg inn her!

10 kommentarer til “Spagetti og kjøttsaus”

 1. Hei! Kan man lage flere posjoner med spagettisaus og fryse ned? Eller tror du ikke dette vil bli noe godt når man tiner det opp igjen?

  • Hei Carmen! Spagettien koker du bare i en kjele med vann. De 1 1/2 dl med vann som står nederst i innholdsfortegnelsen skal ikke stå der, så de bare fjerner jeg. Da håper jeg det blir litt mer oversiktlig.

 2. Hjemmelaget bolognese er himmelsk godt, og denne oppskriften er super. Mine foreldre jobbet til sjøs på 60-tallet og lærte denne retten av en italiensk skipskokk som fortalte at italienerne lot sausen koke hele dagen. Med lengre koketid blir bolognesen enda bedre – min kokte i flere timer i dag, og da skjer det noe magisk med smaken. Anbefales!

  • Hei Britt!
   Ja, det er bestandig en slager å la tomatsaus koke lenge sånn at søtsmaken kommer ekstra godt frem! Godt tips!

  • Nei, det trenger du ikke, Sølvi. Da kan du la tomatsausen koke lenge, og så ha i kjøttdeigen når det er litt koketid igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon