Spagetti bolognese – one pot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Spagetti bolognese – one pot

Spagetti og kjøttsaus eller spagetti bolognese. Spiller ingen rolle for meg hva det kalles. Så lenge som det er skikkelig godt – og veldig kjapt og enkelt å lage – er jeg fornøyd.

Nå har jeg laget en one pot-versjon av denne kjære familiemiddagen! Og denne tror jeg jammen meg kan bli en stor favoritt hos mange av dere. Den er iallfall en favoritt her hjemme for jeg elsker disse one pot-middagene!

Jeg har laget en aldri så liten filmsnutt hvor jeg viser hvor enkelt og kjapt det er å lage denne middagen også. Klikk på filmen og klikk på full skjerm for å se den best mulig. Og husk å skru på lyden 😉

Ingredienser

Spagetti bolognese one-pot pasta
1 ss olivenolje
400 g kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1 stilk(er) stangselleri
1 gulrot/gulrøtter
150 g cherrytomater
1 ss tomatpuré
8 dl hakkede, hermetiske tomater
8 dl vann
1.5 ts salt
nykvernet pepper
0.25 ts chiliflakes
350 g spagetti
15 blad basilikum
2 ts balsamicoeddik
1 ts sukker
125 g mozzarella

Slik gjør du

Ha oljen og kjøttdeigen i en gryte og brun kjøttdeigen kjapt på forholdsvis høy varme. Kjøttdeigen trenger ikke å bli gjennomstekt, men bare stekes nok til at du får hakket den opp og at den får litt farge.

I mellomtiden kan du finhakke løken, hvitløkfeddene og stangselleriet, rive gulroten på den grove siden av rivjernet og dele cherrytomatene i to.

Ha det i gryten sammen med tomatpuréen, de hermetiske tomatene og vannet, salt, pepper, chiliflakes og spagettien. Jeg bruker å knekke spagettien i to sånn at den får plass i kjelen. Rør rundt mens dette koker opp.

La det småkoke i ca. 12 minutter. Rør rundt av og til. Min erfaring er at hvis det står 8 minutter koketid på spagettien, trenger den ca. 12 minutters koking når jeg har den i gryta på denne måten.

Hakk opp basilikumen og rør inn både den, balsamicoen og sukkeret. Ta kjelen av varmen og smuldre inn mozzarellaen. Rør rundt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon