Bakt feta med cherrytomater og makaroni

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Bakt feta med cherrytomater og makaroni

Jeg tror hverdagene mine hadde sett helt annerledes ut om det ikke var for ONE POT-MIDDAGER! De er mine reddende engler når dagene er hektiske og middagen skal på bordet. Lenge før «one pot» ble et kjent begrep for meg, lagde jeg boken «lettvint middag i gryte og langpanne» allerede i 2007, så langpannemiddager som dette, har vært en del av middagsrepertoaret mitt lenge!

Og jeg vet at det er veldig mange av dere som også er skikkelig glad i middager som dette. Enkle å lage, god smak og lite oppvask.

LES MER! Her kan du kjøpe Fru Timians TOMATPESTO

Jeg bruker Fru Timians tomatpesto i denne middagen! Om du ikke har det tilgjengelig, kan du bruke 2 ss ferdig tomatpesto fra glass istedenfor.

LES MER! Her ser du oversikt over alle butikkene som er Fru Timian-forhandlere

God middag til deg!

Ingredienser

8 dl vann
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
600 g cherrytomater
0.5 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
2 ss fru timians tomatpesto
400 g makaroni
200 g fetaost
125 g mozzarella
6 greiner basilikum

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.

Har du en liten langpanne som også kan brukes rett på stekeplaten, kan du veldig gjerne bruke den til denne middagen. Hvis ikke, kan du hoppe over det å surre hvitløken i olivenoljen før du blander alt sammen og setter det i stekeovnen.

Kok opp vannet.

Finhakk hvitløkfeddene og ha i en liten langpanne sammen med olivenoljen. Sett formen på stekeplaten og la hviløken surre på medium varme i noen minutter.

Del tomatene i to og ha dem, saltet, pepper, Fru Timian tomatpesto og makaroni i formen og bland det sammen. Hell over det kokende vannet. Smuldre fetaosten over og sett formen i stekeovnen.

Hvis det står på makaronipakken at den makaronien har en koketid på 7-8 minutter, kan du beregne at det tar rundt 20 minutter når du steker den i ovnen som dette. Mozzarellaen skal vi ha over ca. halvveis i stekingen, så ta formen ut etter 10 minutter og fordel mozzarellaen rundt om.

Sett formen tilbake og stek til makaronien er myk og mozzarellaen begynner å få gyllenbrune flekker.

Dryss noen basilikumblader over før servering.

God middag!

2 svar til “Bakt feta med cherrytomater og makaroni”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon