One pot pastapanne med løk, squash, spinat og cottage cheese

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

One pot pastapanne med løk, squash, spinat og cottage cheese

Er du klar for en ny one pot-middag? Jeg er bestandig klar for en ny og kjapp, enkel og god middag, så jeg satser på at du også er det!

De fleste one pot pastamiddagene jeg har på bloggen fra før, er tomatbaserte, men i dag har jeg latt de hermetiske tomatene være i ro i blikkboksen og laget en hvit pastasaus istedenfor. Jeg hadde først tenkt å bruke ricotta i sausen, for jeg elsker å bruke ricotta sammen med pasta, men så handlet jeg inn i en annen butikk enn der jeg vanligvis bruker, og der hadde de ikke ricotta. Jeg vet dessuten at det er mange steder de ikke har det, så da ble det cottage cheese. Den gir en annen konsistens og smak enn ricottaen, og passer aldeles utmerket i denne middagen.

Denne gjorde stor suksess her hjemme, og det håper jeg den kommer til å gjøre hos deg også! Så, finn frem en stor panne og sett i gang! God middag!

Ingredienser

One pot pastapanne
1.25 l vann
1 rødløk
2 fedd hvitløk
0.5 purre
2 gulrot/gulrøtter
0.5 squash
2 ss olivenolje
500 g pastaskruer
2 buljongterninger
0.5 ts chiliflakes
200 g spinat
3 dl cottage cheese
nykvernet pepper
flaksalt
100 g revet ost
basilikum noen blader til servering

Slik gjør du

Kok opp vannet i en vannkoker.

Finhakk løken og hvitløken. Vask purren godt før du hakker opp den også. Skrell gulrøttene og del både dem og squashen i små terninger. Ha olivenoljen samt alt du nå har delt opp i en stor panne med høye kanter. Ha i pastaskruene og chiliflaksene og smuldre i buljongterningene eller ha i fonden.

Hell over det kokende vannet og la det hele koke opp. La det småkoke uten lokk til pastaen nesten er ferdigkokt. Det bruker å ta litt lengre tid å koke pastaen når du koker den sammen med mye annet enn når du koker den alene i vann, så hvis det står 8 minutter koketid på pastapakken, kan du beregne 11-12 minutters koketid her.

Like før pastaen er ferdig, har du i spinaten og cottage cheesen. Hvis du ikke kjøper spinat som allerede er vasket, må du vaske den godt først, for spinat har bestandig masse sand i seg.

Rør det sammen. Kvern over salt og smak til for å kjenne om du trenger mer salt. Det avhenger av buljongen du brukte.

Dryss over osten og rør den kjapt inn. Avslutt med noen basilikumblader, om du har det.

God middag!

8 kommentarer til “One pot pastapanne med løk, squash, spinat og cottage cheese”

  1. Ser nydelig ut! Er det slik at cottage cheesen «smelter» nedi gryta, eller blir det slike hvite biter? Var vanskelig å se på bildet. Denne må testes!:)

    • Tenk på de squashene som du kjøper i butikken. De varierer litt i størrelse de også, men ikke så himla mye 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon