One pot pastapanne med løk, squash, spinat og cottage cheese
Er du klar for en ny one pot-middag? Jeg er bestandig klar for en ny og kjapp, enkel og god middag, så jeg satser på at du også er det!
De fleste one pot pastamiddagene jeg har på bloggen fra før, er tomatbaserte, men i dag har jeg latt de hermetiske tomatene være i ro i blikkboksen og laget en hvit pastasaus istedenfor. Jeg hadde først tenkt å bruke ricotta i sausen, for jeg elsker å bruke ricotta sammen med pasta, men så handlet jeg inn i en annen butikk enn der jeg vanligvis bruker, og der hadde de ikke ricotta. Jeg vet dessuten at det er mange steder de ikke har det, så da ble det cottage cheese. Den gir en annen konsistens og smak enn ricottaen, og passer aldeles utmerket i denne middagen.
Denne gjorde stor suksess her hjemme, og det håper jeg den kommer til å gjøre hos deg også! Så, finn frem en stor panne og sett i gang! God middag!

Ingredienser
1.25 l vann
1 rødløk
2 fedd hvitløk
0.5 purre
2 gulrot/gulrøtter
0.5 squash
2 ss olivenolje
500 g pastaskruer
2 buljongterninger
0.5 ts chiliflakes
200 g spinat
3 dl cottage cheese
nykvernet pepper
flaksalt
100 g revet ost
basilikum noen blader til servering
Slik gjør du
Kok opp vannet i en vannkoker.
Finhakk løken og hvitløken. Vask purren godt før du hakker opp den også. Skrell gulrøttene og del både dem og squashen i små terninger. Ha olivenoljen samt alt du nå har delt opp i en stor panne med høye kanter. Ha i pastaskruene og chiliflaksene og smuldre i buljongterningene eller ha i fonden.
Hell over det kokende vannet og la det hele koke opp. La det småkoke uten lokk til pastaen nesten er ferdigkokt. Det bruker å ta litt lengre tid å koke pastaen når du koker den sammen med mye annet enn når du koker den alene i vann, så hvis det står 8 minutter koketid på pastapakken, kan du beregne 11-12 minutters koketid her.
Like før pastaen er ferdig, har du i spinaten og cottage cheesen. Hvis du ikke kjøper spinat som allerede er vasket, må du vaske den godt først, for spinat har bestandig masse sand i seg.
Rør det sammen. Kvern over salt og smak til for å kjenne om du trenger mer salt. Det avhenger av buljongen du brukte.
Dryss over osten og rør den kjapt inn. Avslutt med noen basilikumblader, om du har det.
God middag!









Når skal jeg ha i oljen og squashen?
Oh, la la! Det har jeg glemt å skrive med. Det skal oppi helt på starten. Skal rette opp med en gang!
Ser helt nydelig ut, fikk vann i munnen!😅 Takk for at du deler, gleder meg til å teste denne!🌸
Så hyggelig å høre, Elise! Da håper jeg den gjør suksess!
Ser nydelig ut! Er det slik at cottage cheesen «smelter» nedi gryta, eller blir det slike hvite biter? Var vanskelig å se på bildet. Denne må testes!:)
Den smelter ned i gryten og så blir det noen små klumper igjen, men de fleste smelter i. 🙂
Kor mykje utgjer / veg ein halv squash? (våre squash i hagen er kjempestore)
Tenk på de squashene som du kjøper i butikken. De varierer litt i størrelse de også, men ikke så himla mye 😉