Ørretgryte – one pot-middag

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Ørretgryte – one pot-middag

Når jeg både kan lage hele fiskemiddagen i én og samme gryte og at den gjør suksess i heimen, ja da er jeg fornøyd! Og det blir forhåpentligvis du også hvis du lager denne ørretgryten til middag!

Som med alle andre one pot-middager er dette en kjapp og enkel middag å lage! Og du har veldig lite oppvask i etterkant, noe som jo også er en viktig faktor når hele middagskabalen skal gå opp.

Dagens one pot-middag er en ørret- og pastamiddag med spinat og gulrøtter. Håper den faller i smak hos dere også!

Ingredienser

Ørretgryten
1.25 l vann
1 rødløk
2 gulrot/gulrøtter
0.5 rød chili
1 bunt asparges
500 g ørretfilet uten skinn og bein
200 g spinat
400 g pastaskruer
2 buljongterninger
3 dl creme fraiche
100 g ost
salt
nykvernet pepper
salat til servering

Slik gjør du

Start med å koke opp vannet i en vannkoker.

Del rødløken i to før du skjærer den i tynne halvringer. Skjær gulrøttene  i små terninger og finhakk chilien. Skjær vekk den nederste delen på aspargesene før du deler stinglene i to eller tre. Fjern skinnet på fisken, hvis det er på, før du deler den i terninger på ca. 3 x 3 cm.

Dersom spinaten ikke er vasket på forhånd, må du vaske den godt før den brukes. Spinat har bestandig masse sand i seg.

Ha alt dette, inklusive det kokende vannet i en stor panne eller kasserolle sammen med pastaskruene, buljongen og creme fraichen. Kok opp og rør forsiktig sånn at du får blandet spinaten nedi samtidig som du ikke skal ødelegge fisketerningene.

La det koke til pastaen begynner å bli ferdig. Det tar bestandig litt lengre tid å koke pasta sånn enn når du koker den i rent vann, så dersom det står 8 minutter koketid på pakken, kan du beregne ca. 12 minutter når du gjør som her.  Rør forsiktig rundt innimellom. Smak til for å kjenne om du må tilsette litt salt (det avhenger av hvor salt buljongen din var) og pepper.

Riv osten og rør den inn. Kok til pastaen er ferdig.

Dryss eventuelt over litt salat ved servering.

God middag!

11 kommentarer til “Ørretgryte – one pot-middag”

 1. Hei.
  Jeg virkelig elsker bloggen din og har laget mange av rettene dine. Du har veldig flotte bilder, men jeg savner litt flere bilder av ‘the food in the making’ istedet for veldig mange bilder av det samme. I denne one-pot gryten hadde det virkelig vært topp og sett noe av det du viste på instagram mens du laget retten 🙂 Du har flotte beskrivelser av oppskriften og det hadde vært fint å bygge opp noe av dette med bilder av hvordan du lager retten underveis.
  Hilsen Eli

  • Hei Eli! Så hyggelig at du liker bloggen.
   Det kommer nok ikke til å bli mer bilder av prosessen mens jeg lager maten. For at bildene skal bli av en kvalitet som jeg ønsker, vil det kreve en helt annen, og mye mer tidkrevende, prosess når jeg lager maten.

  • Takk, Synne! Jeg bruker som regel bare av ost jeg har liggende i kjøleskapet, så det varierer ut i fra hva som ligger der, eventuelt ferdigrevede osterester som jeg fryser ned og bruker i retter som dette.

 2. Det høres ut som veldig mye vann.jeg skal lage til klubben min og vi blir 8 pers.
  Jeg lurer også på om jeg har stor nok kjele.

  • Du kan starte med litt mindre væske og så eventuelt spe på med litt mer underveis i kokingen, Inger Johanne. Pastaen trekker til seg ganske så mye, men prøv deg gjerne litt frem. Hvis du bare har en kjele som ikke er så veldig vid, men forholdsvis høy – som innebærer at du må røre mer mens det koker – ville jeg ventet litt før jeg hadde i fisken. Sånn at den ikke blir helt rørt i stykker.
   Ønsker deg en fin klubbkveld!

 3. Jeg gleder meg til å servere enda en ny rett fra deg. Hele klubben min er så glad i dine oppskrifter.
  Jeg har 1 l grønnsakkraft. Kan jeg blande den med fiskebulliong?
  Siden jeg skal lage til 8 tenkte jeg å prøve 50/50.

  • Hei Christina!
   Jeg har ikke prøvd det, men du kan jo teste det ut. Det er ikke noen tomater og fetaost i denne oppskriften – begge de to blir veldig myke og våte etter å ha vært i stekeovnen, så med råvarerne som hører til her, må du bruke litt av vannet under stekingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon