En av mine virkelig store svakheter her i livet er pasta! Det er noe av det aller beste jeg vet! Helt fra den aller enkleste pastaen til den litt mer luksuriøse varianten. For eksempel den jeg spiste da jeg var i Piemonte i Italia forrige uke. Da spiste jeg blant annet ferske pastaputer med malt kalvekjøtt, svinekjøtt og kaninkjøtt inni og med en smørsaus til.

Det er noen regler som gjelder når man tilbereder pasta, samme om det skal være hverdagsmat eller festmat: Bruk godt saltet vann! Det heter seg at kokevannet skal smake som Middelhavet, og det er en ganske god regel. Og, ikke kok pastaen for lenge! Fersk pasta skal jo nesten bare dyppes i det kokende vannet (rundt 2 minutters koketid) mens tørket pasta trenger litt mer tid. Men, både den ferske og den tørkede er best når den fremdeles har litt tyggemotstand, så så snart den er ferdig, heller du den over i et dørslag og lar kokevannet renne av.

Så kan du gjerne bruke en god olivenolje som du har over pastaen når den er ferdigkokt. Her bruker jeg olivenolje med chili fra den italienske produsenten Monini. Du kan lese mer om Monini sine ulike olivenoljer her!

Dagens middag går helt klart inn under den kjappe og enkle kategorien. Ovnsstekt blomkål og hvitløk, god olivenolje, pasta og parmesan! Det er en herlig kombinasjon. Her bruker jeg tagliatelle, men du kan også bruke vanlig spagetti.

Tagliatelle med ovnsstekt blomkål og hvitløk med chili

4 personer

2 blomkålhoder
2 fedd hvitløk
¼ chili
4 ss Monini olivenolje med hvitløk og chili + til servering
2 ts flaksalt
nykvernet pepper
500 g pasta – her bruker jeg tagliatelle
2 ts salt
20 g pinjekjerner
2-3 ss Monini ekstra virgin olivenolje – Classico
20-30 g parmesan
noen basilikumblader til servering

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Del blomlålen i mindre buketter og hakk opp hvitløkfeddene og chilien. Ha det i en langpanne, hell over olivenoljen med chili samt salt og pepper. Bland det sammen.

Sett langpannen i stekeovnen og stek i 15-18 minutter til blomkålen har blitt brunflekkete og er myk.

I mellomtiden koker du pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og stek dem til de blir brunflekkete.

Bland sammen den kokte pastaen, den klassiske olivenoljen, blomkålblandingen og pinjekjernene. Riv parmesanen og bland den inn. Sett gjerne ekstra med parmesan og olivenolje på bordet, så kan folk forsyne seg ekstra av det.

Hakk opp basilikumbladene og dryss over ved servering.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *