Pasta med blomkål og chili

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Pasta med blomkål og chili

En av mine virkelig store svakheter her i livet er pasta! Det er noe av det aller beste jeg vet! Helt fra den aller enkleste pastaen til den litt mer luksuriøse varianten. For eksempel den jeg spiste da jeg var i Piemonte i Italia forrige uke. Da spiste jeg blant annet ferske pastaputer med malt kalvekjøtt, svinekjøtt og kaninkjøtt inni og med en smørsaus til.

Det er noen regler som gjelder når man tilbereder pasta, samme om det skal være hverdagsmat eller festmat: Bruk godt saltet vann! Det heter seg at kokevannet skal smake som Middelhavet, og det er en ganske god regel. Og, ikke kok pastaen for lenge! Fersk pasta skal jo nesten bare dyppes i det kokende vannet (rundt 2 minutters koketid) mens tørket pasta trenger litt mer tid. Men, både den ferske og den tørkede er best når den fremdeles har litt tyggemotstand, så så snart den er ferdig, heller du den over i et dørslag og lar kokevannet renne av.

Så kan du gjerne bruke en god olivenolje som du har over pastaen når den er ferdigkokt.

Dagens middag går helt klart inn under den kjappe og enkle kategorien. Ovnsstekt blomkål og hvitløk, god olivenolje, pasta og parmesan! Det er en herlig kombinasjon. Her bruker jeg tagliatelle, men du kan også bruke vanlig spagetti.

Ingredienser

Pasta med blomkål og chili
2 blomkål
2 fedd hvitløk
0.25 chili
7 ss god olivenolje
2 ts flaksalt
nykvernet pepper
500 g pasta her bruker jeg tagliatelle
2 ts salt
20 g pinjekjerner
30 g parmesan
basilikum

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Del blomlålen i mindre buketter og hakk opp hvitløkfeddene og chilien. Ha det i en langpanne, hell over 3 ss av olivenoljen samt salt og pepper. Bland det sammen.

Sett langpannen i stekeovnen og stek i 15-18 minutter til blomkålen har blitt brunflekkete og er myk.

I mellomtiden koker du pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og stek dem til de blir brunflekkete.

Bland sammen den kokte pastaen, resten av olivenoljen, blomkålblandingen og pinjekjernene. Riv parmesanen og bland den inn. Sett gjerne ekstra med parmesan og olivenolje på bordet, så kan folk forsyne seg ekstra av det.

Hakk opp basilikumbladene og dryss over ved servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon