Pasta puttanesca

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta puttanesca

Når du vil ha super middag på særdeles kort tid, er dette middagen å ty til! Du bruker maks 20 minutter fra du setter i gang til middagen står klar på bordet. Og det må jo kunne ansees som godkjent.

Jeg kan overhode ikke noe italiensk, men har lest meg fram til at navnet på denne pastaretten er litt over kanten for det helt sømmelige, men det bryr jeg meg ikke noen verdens ting om.

Pasta puttanesca

Dette trenger du for å lage pasta puttanesca til 4 personer
400 g spagetti
1 løk
4 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
10 g smør
½-1 rød chili
1 ss kapers
3 ansjosfileter (kan utelates)
2 bokser (á 400 g) hakkede, hermetiske tomater
2 dl rødvin (kan utelates om du ikke har en åpnet flaske og det tross alt er mandags ettermiddag)
flaksalt
nykvernet pepper
saft av ½ sitron
persille

Kok spagettien i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Finhakk løken og hvitløken og ha det i en stekepanne med høye kanter, eller en kasserolle, sammen med olivenolje og smør. La det surre sammen på forholdsvis svak varme i noen minutter mens du finhakker chilien – med eller uten frø, alt etter hvor sterk mat du liker – og vasker kapersen i kald vann. Ha det i panna sammen med ansjosfiletene og la det surre videre.

Jeg føler det på meg at noen blir litt skeptiske når jeg skriver ansjosfileter, men de gjør seg skikkelig godt i denne retten. Små ansjosfiletere smelter helt i panna når du steker dem, så du får bare en lett saltsmak, med litt ekstra, av ansjosen. Skulle du ikke ha ansjos tilgjengelig, kutter du den bare ut. Det går aldeles fint det også.

Ha i bokstomatene og rødvinen og kok opp. La det småkoke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Skvis litt sitronsaft over til slutt.

Hell spagettien over i et dørslag når den er ferdig kokt og la den renne av. Bland den så sammen med tomatsausen. Hell det over på et serveringsfat.

Hakk opp persillen og dryss over.

God middag!

Pasta puttanesca

Server gjerne en enkel salat til.

Pasta puttanesca

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon