Jeg elsker den litt tørre konsistensen som ricottaosten gir i denne superenkle pastaretten. Jeg elsker middager som dette, som er kjappe å lage og som smaker supert. Og hvor jeg kan bytte noen av ingrediensene ut fra hva jeg har tilgjengelig. Spagettien kan byttes med annen pasta og grønnsakene kan du endre etter eget ønske.

Det som er viktig med en enkel middag som dette, er å salte pastavannet skikkelig og å ikke overkoke pastaen. Og så må du huske å ta vare på litt av pastavannet før du heller det ut. For det skal tilbake i kjelen igjen.

Pasta med ricotta, purre, asparges og tomat

til 4 personer

500 g spagetti
2 ts salt
1 purre
2 store fedd hvitløk
3 ss olivenolje
15 g smør
½ bunt asparges
1 tomat
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
½-1 dl av kokevannet
1 boks, 250 g ricotta
parmesan til servering

Kok opp vann i en stor kjele og ha i saltet. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Før du heller den ferdigkokte pastaen over i et dørslag for å renne av, tar du ut ca. 1 dl av kokevannet og tar vare på.

Mens spagettien koker, lager du klart resten.

Del purren i to på langs og vask den godt før du skjærer den i tynne strimler. Finhakk hvitløken. Varm oljen og smøret i en stekepanne med høye kanter eller en kjele og ha i purre og hvitløk. La det surre på forholdsvis svak varme. Del opp aspargesen i 5 cm lange biter og ha i. Del tomaten i små terninger og ha i. Ha i salt og pepper. La det steke videre, ca. 7-8 minutter totalt.

Ta kjelen av varmen og rør inn ricottaen. Ha i den ferdigkokte pastaen og bland det sammen. Tilsett nok av pastavannet til at du får en antydning til saus.

Serveres umiddelbart.

Riv massevis av parmesan og dryss over.

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *