Spagetti med ricotta og tomat
Jeg elsker den litt tørre konsistensen som ricottaosten gir i denne superenkle pastaretten. Jeg elsker middager som dette, som er kjappe å lage og som smaker supert. Og hvor jeg kan bytte noen av ingrediensene ut fra hva jeg har tilgjengelig. Spagettien kan byttes med annen pasta og grønnsakene kan du endre etter eget ønske.
Det som er viktig med en enkel middag som dette, er å salte pastavannet skikkelig og å ikke overkoke pastaen. Og så må du huske å ta vare på litt av pastavannet før du heller det ut. For det skal tilbake i kjelen igjen.

Ingredienser
500 g spagetti
2 ts salt
1 purre
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
15 g smør
0.5 bunt asparges
1 tomat(er)
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 dl av kokevannet
1 boks ricotta 250 g
parmesan til servering
Slik gjør du
Kok opp vann i en stor kjele og ha i saltet. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Før du heller den ferdigkokte pastaen over i et dørslag for å renne av, tar du ut ca. 1 dl av kokevannet og tar vare på.
Mens spagettien koker, lager du klart resten.
Del purren i to på langs og vask den godt før du skjærer den i tynne strimler. Finhakk hvitløken. Varm oljen og smøret i en stekepanne med høye kanter eller en kjele og ha i purre og hvitløk. La det surre på forholdsvis svak varme. Del opp aspargesen i 5 cm lange biter og ha i. Del tomaten i små terninger og ha i. Ha i salt og pepper. La det steke videre, ca. 7-8 minutter totalt.
Ta kjelen av varmen og rør inn ricottaen. Ha i den ferdigkokte pastaen og bland det sammen. Tilsett nok av pastavannet til at du får en antydning til saus.
Serveres umiddelbart.
Riv massevis av parmesan og dryss over.





Takk for mange flotte oppskrifter og matbilder. Flott at du både har vegetaroppskrifter til meg og kjøtt/fisk oppskrifter til mannen min.
Så bra du liker oppskriftene og miksen, Bente! Hos oss er det andre veien; jeg spiser både kjøtt og fisk mens mannen er vegetarianer 😉