Pasta med tomater og ricotta

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Pasta med tomater og ricotta

Å! Jeg elsker middager som dette! Den tar maks 20 minutter å lage, fra jeg heller kaldt vann i pastakjelen og til jeg kan sette den ferdige middagen på bordet! Gode smaker er det også, så da er det vel egentlig bare å sette i gang med matlagingen.

Jeg bruker ricotta i denne retten, og jeg vet at det ikke er like tilgjengelig alle steder rundt om, så om du ikke får tak i det, kand du bruke en kremost istedenfor.

Jeg har jo akkurat kommet med to nye krydderblandinger, og her bruker jeg én av dem – urtesalt med ramsløk. Om du ikke har det, kan du krydre den med salt og noen tørkede urter selv.

Og om du vil kjøpe urtesaltet, kan du klikke deg inn til krydderbutikken min her!

Ingredienser

Pasta med tomater og ricotta
450 g pastaskruer
2 ts salt
25 g parmesan
125 g ricotta
1.5 ts fru timians urtesalt med ramsløk
200 g tomat(er)
50 g smør
5 ss pastavann
10 blad basilikum

Slik gjør du

Kok opp vann i en stor kjele og tilsett de 2 ts med salt. Kok pastaskruene etter anvisning på pakken. Før du heller pastaen over i et dørslag når den er ferdigkokt, tar du ut litt av kokevannet og gjemmer til etterpå.

Mens pastaen koker, river du parmesanen og blander den sammen med ricottaen og Fru Timians urtesalt, og del tomatene i mindre biter.

Så snart du har latt pastavannet renne av pastaskruene, tar du skruene tilbake igjen i kjelen. Ha i smøret i små terninger og rør det inn. Rør inn osteblandingen med parmesan og ricotta og tilsett nok kokevann til at du får den ønskede konsistensen på pastaretten. Det skal ikke bli en flytende saus, men legge seg fint rundt pastaskruene.

Rør inn tomatene og basilikumbladene og smak til med eventuelt litt mer urtesalt.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon