Kinesisk wok med herlig saus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kinesisk wok med herlig saus

Dette må være en av de kjappeste og enkleste wokene å lage! Skikkelig god er den også! Love it!

Det er bare noen få ingredienser og du freser den, bokstavlig talt, sammen på neon få minutter. Jeg jukser bitte litt, for jeg bruker ferdigkokte nudler som er bare å tilsette i woken sammen med resten av ingrediensene. Om du nå ikke skulle finne Go-Tan sine ready to wok-nudler, har de også gode tørre eggnudler som du kan bruke istedenfor. Det er ikke mye jobb med dem heller. 4 minutter i kokende vann, så over i et dørslag og bli skyllet i kaldt vann. Så er de klare til bruk også.

Du trenger ikke wokpanne for å lage en god wok. En stekepanne med høye kanter fungerer også riktig så bra.

Oppskrift på kinesisk wok med sopp og hoisinsaus

til 4 personer

200 g sjampinjong
3 gulrøtter
200 g fersk spinat
2 ss olje
500 g Go-Tan ready to wok-nudler*
2-3 ss Blue Dragon lys soyasaus
5-6 ss Blue Dragon housinsaus
50 g sesamfrø

Selve wokingen går fort, så det er lurt å gjøre klar alt som du skal ha i, før du starter med selve stekingen. Del sjampinjongene i skiver og skjær gulrøttene i staver. Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den, vasker du den godt i kaldt vann og tørker den i en salatspinner eller med tørkepapir. Spinat har bestandig mye sand i seg, så den må vaskes.

Ha oljen i wokpannen og fres soppen på høy varme til den begynner å bli gyllenbrun. Ha i gulrøttene og fres videre i 3-4 minutter. Ha i nudlene, soyasausen, hoisinsausen og spinaten. Skru ned varmen til medium varme og bland det hele sammen. Wok til nudlene er varme og spinaten har ramlet sammen.

Dryss over sesamfrøene og server!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

8 kommentarer til “Kinesisk wok med herlig saus”

    • å dumt da, Kari at det ikke falt i smak! FOrhåpentligvis kan du finne andre ting som du har lyst til å teste ut her på bloggen 🙂

  1. Dette var en uinspirert rett synes jeg, altfor mye hoisin. Jeg halverte mengden, tok i litt vann, sitron og ingefær men syntes likevel den ble tung og flat. Ellers mye godt hos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon