Pasta med brokkoli og pinjekjerner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta med brokkoli og pinjekjerner

Hva var vel livet uten pasta? Betydelig kjedeligere, spør du meg! Litt mer tungvint også, i grunn. For med en pakke pasta – av ett eller annet slag – liggende i skuffen, er du aldri veldig langt unna et godt måltid.

Pasta er både redningen når vi trenger middag på kort, kort tid, og når vi har all verdens med tid til å kokkelere og spise.

Denne spagettimiddagen går klart inn under begge kategorier. Den er superkjapp og knallgod! Du bruker akkurat like lang tid på å lage denne middagen som det tar å koke spagettien.

Oppskrift på spagetti med brokkoli og pinjekjerner
til 4 personer

400 g spagetti
2 ts salt – til pastavannet
1 brokkoli
70 g pinjekjerner
75 g parmesan
1 fedd hvitløk
nykvernet pepper
et dryss flaksalt

Kok opp vann i en stor kjele og ha i salt og spagetti. Kok etter anvisning på pakken. Del opp brokkolien i små buketter og stilken i småbiter og ta med i kokingen de siste 3 1/2 minuttene.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og stek/rist dem på medium varme til de blir brunflekkete. Ta dem ut og legg dem til side.

Riv både parmesanen og hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det sammen.

Når spagettien og brokkolien er ferdig, tar du ut ca. 1 dl av pastavannet før du heller det over i et dørslag og lar vannet renne av. Ha pastaen og brokkolien så tilbake i kasserollen. Dryss over mesteparten av parmesanen og hvitløken og ha i noen spiseskjeer av pastavannet. Rør det sammen.

Hell det over på et serveringsfat. Dryss over pinjekjernene og resten av parmesanen. Dryss over salt og nykvernet pepper til slutt.

God middag!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon