Jeg tenkte jeg skulle komme med en del gode forslag til middager som du kan lage i én og samme kasserolle i løpet av dette året. For det er jo veldig deilig med middager som gir lite oppvask. Så slipper du å stå i skrubben lenge etter at de andre har gått fra bordet.

Det viktigste er allikevel at middagen smaker godt! Hvis råvarene i tillegg er med på å gi et godt tilsig av de gode næringsstoffene vi gjerne skal ha i oss i løpet av én dag, ja, da er jeg skikkelig fornøyd. Perfekt hverdagsmiddag med andre ord!

Det geniale med denne type one pot-middager er at du har alt, eller nesten alt, i kasserollen med én gang, koker opp, legger på et lokk og så lar middagen lage seg ferdig selv. Nesten iallfall 🙂 Det kan være lurt å røre i bunnen av kjelen en gang eller to mens kokingen holder på.

polse-og-pastagryte-one-pot

Pølsegryte – one pot

til 4 personer

400 g kjøttpølse
1 løk
2 fedd hvitløk
100 g cherrytomater
400 g spagetti
2 bokser moste, hermetiske tomater, á 4 dl
3-4 dl vann eller kyllingbuljong
1 ts tørket oregano
1 ½ ts flaksalt (tilsvarer i underkant av 1 ts vanlig salt)
godt med nykvernet pepper
100 g hvitost
1 ½ dl creme fraiche, lett- eller helfet variant

Fjern skinnet av pølsene før du skjærer dem i ca. 1/2 cm tykke skiver. Hakk opp løken og hvitløkfeddene og del del cherrytomatene i to. Brekk spagettien i to.

Så har du alt dette i en stor kjele sammen med de moste tomatene, vannet/buljongen, den tørkede oreganoen, saltet og pepperen. Rør det sammen etter beste evne. Det er ikke like enkelt når spagettien er så hard. Kok opp og legg over et lokk. La den småkoke i ca. 15 minutter, til spagettien er ferdig. Det tar litt lengre tid å koke spagettien sånn enn når du koker den alene i vann. Rør rundt noen ganger slik at det ikke setter seg fast i bunnen og tilsett litt mer vann dersom det er nødvendig. Min erfaring er at hvor mye væske du må tilsette avhenger både litt av gryte du lager i og hvilke tomater du bruker – altså hvor mye eller få klumper det er i de hermetiske tomatene.

Riv osten og rør inn både den og creme fraichen. Kok opp igjen. Så er det klart for servering! Her har jeg drysset over noen timianblader.

polse-og-pastagryte-one-pot-3one-pot-med-spagetti-tomatsaus-og-polserone-pot-med-spagetti-tomatsaus-og-polser-3polse-og-pastagryte-one-pot-2

God middag!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  • Middagspølser med skinn bruker å ha skinn som er vanskelig og seigt å spise, så da tenker jeg at det er lurt å fjerne det før jeg har det oppi gryta. Hvis pølsene har lettspiselig skinn, er det jo greit å la det være på 🙂

  • Ja, det går fint, Susanne! Du må bare tilpasse koketiden til pastaen og være litt mer forsiktig med å røre i gryten, fordi den ferske pastaen lettere går i stykker. 🙂

 1. Hei,
  Takk for supre middagsoppskrifter! Denne vil jeg gjerne prøve, men lurer på om det skal være noe mer væske/vann i oppskriften?

  • Hei Cathinka! Du får 8 dl væske av de 2 boksene med hermetisk tomat, så det skal være nok. Jeg lar det koke under lokk, slik at mesteparten av væsken forblir i kjelen. God middag!

 2. Den pastaen blir jo aldri ferdig. 20 min nå og den er fortsatt uferdig. Vesken omtrent borte.

  • Hei frustrert mann 🙂 Det tar litt lengre tid å koke pastaen på denne måten enn når du gjør det i en kasserolle med vann, men ut i fra tiden her, høres det jo ut som om pastaen burde begynne å bli ferdig. Det er viktig å ha lokket på under kokeprosessen, slik at varmen holder seg i kjelen. Og så går det greit å spe med litt vann dersom det blir for tørt. Håper det smakte bra når den ble ferdig 🙂

 3. Hei! Veldig enkel, kjapp og god hverdagsgryte! Tror maten var ferdig på 20 min. Brukte mutti sine små tomater på boks og byttet ut osten med parmesan. I tillegg kokte jeg pastaen for seg selv, siden vi hadde dårlig tid i dag. Men denne kommer vi til å lage flere ganger!

 4. Lagde denne i dag, men sleit med å få rørt det sammen og spaghettien klistra seg sammen og det ble for lite væske, den var grei på smak. Kommer til å bruke makaroni neste gang og tilsette litt buljong eller noe.

  • Ja, jeg tror jeg skal tilsette litt mer væske i den oppskriften, Nina. Ser at det er mange som får litt for tørr gryte, og det kan helt sikkert ha noe med både hvilken kjele som blir brukt og hvordan det koker.

 5. Må bare si at nå har vi nettopp spist denne og det var så utrolig godt! Og lettvint. Veldig bra oppskrift, som det også er enkelt å variere. Tusen takk for et skikkelig godt middagstips!

 6. Ser ei skriver at den var verre en spagetti ala Capri. siden jeg elsker spagetti ala Capri i campingvogna må jeg absolutt prøve denne. 🙂 Er jerngryte en fordel for å holde på veska? Har kjøpt ny……..

 7. Som andre har sagt er det for liten veske i denne. Jeg syns oppskriftet bør rettes opp til ihverfall 3dl vann. Dette er nok grunnen til at flere over ikke klarer å lage den, å koke spagetti uten nok veske funker ikke.

  • Hei Håkon! Bruk gjerne 3 dl. Jeg kan godt endre til 2-3 dl vann. Det kommer nok også en del an på hvilke tomater man bruker. Jeg bruker helt moste tomater uten klumper i, som jo gir mer væske i kjelen. Er enig i at det er vanskelig å koke spagetti uten væske 🙂

 8. Fantastisk enkel og god gryte. Slo an hjemme i vår familie! 🙂
  Dette er en enkel gryte som krever veldig lite innsats, noe som er viktig i hektiske hverdager.

 9. Prøvde denne nettopp, og den var kjempe god! Som flere andre skriver, måtte det mer veske til.
  Kommer til å lage denne ofte!

 10. Jeg liker å bruke stekeovnen til altiengryte-middag.. . Men er avhengig av oppskrift som angir grader og steketid.. Hva med denne ? Har du forslag ? 🧐🧐 Tusen takk for oppskriftene vi får her…Kan ikke lage alt,men alt jeg lager blir godt.🌹🌺🌹

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *