Pølsegryte i én kasserolle – one pot-middag!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Pølsegryte i én kasserolle – one pot-middag!

Pølsegryte i én kasserolle er en herlig one pot-middag! Jeg elsker denne pølsegryten og det vet jeg at mange av dere gjør også.

Det er jo veldig deilig med middager som gir lite oppvask. Så slipper du å stå i skrubben lenge etter at de andre har gått fra bordet.

Det viktigste er allikevel at middagen smaker godt! Hvis råvarene i tillegg er med på å gi et godt tilsig av de gode næringsstoffene vi gjerne skal ha i oss i løpet av én dag, ja, da er jeg skikkelig fornøyd. Perfekt hverdagsmiddag med andre ord!

Teksten fortsetter under annonsen

Lettvint middag!

Det geniale med denne type one pot-middager er at du har alt, eller nesten alt, i kasserollen med én gang, koker opp, legger på et lokk og så lar middagen lage seg ferdig selv. Nesten iallfall 🙂 Det kan være lurt å røre i bunnen av kjelen en gang eller to mens kokingen holder på.

LES MER! Sånn lager du ONE POT PASTAMIDDAG MED KJØTTDEIG

Om du vil bruke litt mer smaksrike pølser enn vanlige middagspølser, kan du selvfølgelig gjøre det. Her finner du én oppskrift hvor jeg bruker vossakorv. Denne oppskriften er fin som en base, og så kan du tilpasse den ut fra hva du har tilgjengelig.

Ingredienser

400 g kjøttpølse
1 løk
2 fedd hvitløk
100 g cherrytomater
400 g spagetti
8 dl moste, hermetiske tomater
4 dl kyllingbuljong
1 ts oregano
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
100 g ost
1.5 dl creme fraiche

Slik lager du pølsegryte i én kasserolle

Fjern skinnet av pølsene før du skjærer dem i ca. 1/2 cm tykke skiver. Hakk opp løken og hvitløkfeddene og del del cherrytomatene i to. Brekk spagettien i to.

Så har du alt dette i en stor kjele sammen med de moste tomatene, vannet/buljongen, den tørkede oreganoen, saltet og pepperen. Rør det sammen etter beste evne. Det er ikke like enkelt når spagettien er så hard. Kok opp og legg over et lokk. La den småkoke i ca. 15 minutter, til spagettien er ferdig. Det tar litt lengre tid å koke spagettien sånn enn når du koker den alene i vann. Rør rundt noen ganger slik at det ikke setter seg fast i bunnen og tilsett litt mer vann dersom det er nødvendig. Min erfaring er at hvor mye væske du må tilsette avhenger både litt av gryte du lager i og hvilke tomater du bruker – altså hvor mye eller få klumper det er i de hermetiske tomatene.

Riv osten og rør inn både den og creme fraichen. Kok opp igjen. Så er det klart for servering! Her har jeg drysset over noen timianblader.

LES MER! Sånn lager du ONE POT MED MAKARONI OG SPINAT

God middag!

42 kommentarer til “Pølsegryte i én kasserolle – one pot-middag!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon