One pot pastamiddag med kjøttdeig og tomater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

One pot pastamiddag med kjøttdeig og tomater

Etter at poden flyttet hjemmefra for én uke siden, har det rukket å komme noen telefoner for å spørre opphavet om hvor lenge den kyllingfileten bør steke for å være sikker på at den er gjennomstekt, men ikke hard som en skosåle og hvor lenge risen skal koke – og skal den koke med eller uten lokk! Jeg koker forøvrig risen bestandig under lokk i 10 minutter, så skrur jeg av varmen og lar den stå helt i ro – fremdeles med lokket på – i 10 minutter til. Da bruker den å bli helt perfekt!

Men, det skal ikke handle om ris i dette blogginnlegget, for her er det pasta for alle penga! Og en perfekt kjapp middag å lage både for oss som fremdeles bor hjemme og for den nyutflyttede studenten!

Du kan bruke en stor stekepanne med høye kanter, en kasserolle eller gryte når du lager middagen. Jeg elsker disse alt i ett-grytene hvor hele middagen gir én eneste gryte i oppvask i etterkant.

Jeg bruker bitte litt tørket chili i gryten. Føl deg helt fri til å øke mengden om du vil ha litt mer sting i smaken!

One pot pastamiddag med kjøttdeig og tomat

til 4 personer

2 ss olivenolje
400 g kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
½ ts salt
nykvernet pepper
1 boks (4 dl) hakkede hermetiske tomater
8 dl vann
2 buljongterninger
4 ss ketsjup
400 g pastaskruer
¼-½ ts ts tørkede chiliflakes eller annet chilikrydder
125 g revet ost
evt. noen friske basilikumblader

Varm oljen i en stor stekepanne med høye kanter eller gryte,  ha i kjøttdeigen og brun den mens du kaver den i stykker.

Hakk opp løken og hvitløkfeddene og ha i gryten sammen med salt og pepper. Skru samtidig ned varmen litt og la det surre i 3-4 minutter.

Så tilsetter du de hermetiske tomatene, vannet, buljongen, ketsjupen, pastaskruene og chilien og koker opp. Da kan du godt skru opp varmen på platen igjen. Rør rundt innimellom sånn at pastaen ikke setter seg fast i bunn. Så snart det koker opp, skrur du ned varmen slik at gryten småkoker.

La det koke til pastaen er ferdig. Det tar litt lengre tid å koke pastaen på denne måten enn når du koker den i vann, så om det står 8 minutters koketid på pastapakken, kan du beregne 10-12 minutter i denne gryta. Blir gryten for tørr mens det koker, kan du tilsette litt mer vann. Smak til for å kjenne om gryten er passe krydret.

Når pastaen er ferdigkokt, tar du gryten av varmen og rører inn osten.

Bruker du basilikum, kan du hakke opp den og røre inn sammen med osten.

God middag!

 

2 svar til “One pot pastamiddag med kjøttdeig og tomater”

  1. Fikk endelig testet denne på en lørdag, og det var godt og lettvint. Både barn og voksne likte denne, så rett inn på hverdagsreportoaret med denne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon