One pot pastamiddag med kjøttdeig og tomater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

One pot pastamiddag med kjøttdeig og tomater

Dette er middagen å lage for alle som elsker gode smaker og lettvinte middager, for som navnet sier, lager du denne one pot pastamiddagen i én og samme gryte! Jeg elsker iallfall one pot-middager og det tror jeg jammen mange av dere gjør også.

Du kan bruke en stor stekepanne med høye kanter, en kasserolle eller gryte når du lager middagen. Jeg elsker disse alt i ett-grytene hvor hele middagen gir én eneste gryte i oppvask i etterkant.

Jeg bruker bitte litt tørket chili i gryten. Føl deg helt fri til å øke mengden om du vil ha litt mer sting i smaken!

Om du har Fru Timians CHILIPESTO, kan du veldig gjerne bruke den istedenfor chiliflakene i denne oppskriften. Og så er UMAMIBULJONGEN helt genial å bruke. 

Du finner NETTBUTIKKEN MIN HER!

Ingredienser

One pot-gryten
2 ss olivenolje
400 g kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
0.5 ts salt
nykvernet pepper
1 boks hakkede, hermetiske tomater
8 dl vann
2 buljongterninger
4 ss ketsjup
400 g pastaskruer
0.5 ts chiliflakes
125 g revet ost evt. noen basilikumblader

Slik gjør du

Varm oljen i en stor stekepanne med høye kanter eller gryte,  ha i kjøttdeigen og brun den mens du kaver den i stykker.

Hakk opp løken og hvitløkfeddene og ha i gryten sammen med salt og pepper. Skru samtidig ned varmen litt og la det surre i 3-4 minutter.

Så tilsetter du de hermetiske tomatene, vannet, buljongen, ketsjupen, pastaskruene og chilien og koker opp. Da kan du godt skru opp varmen på platen igjen. Rør rundt innimellom sånn at pastaen ikke setter seg fast i bunn. Så snart det koker opp, skrur du ned varmen slik at gryten småkoker.

La det koke til pastaen er ferdig. Det tar litt lengre tid å koke pastaen på denne måten enn når du koker den i vann, så om det står 8 minutters koketid på pastapakken, kan du beregne 10-12 minutter i denne gryta. Blir gryten for tørr mens det koker, kan du tilsette litt mer vann. Smak til for å kjenne om gryten er passe krydret.

Når pastaen er ferdigkokt, tar du gryten av varmen og rører inn osten.

Bruker du basilikum, kan du hakke opp den og røre inn sammen med osten.

God middag!

2 kommentarer til “One pot pastamiddag med kjøttdeig og tomater”

  1. Fikk endelig testet denne på en lørdag, og det var godt og lettvint. Både barn og voksne likte denne, så rett inn på hverdagsreportoaret med denne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon