One pot-gryte med pastaskruer og Vossakorv

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

One pot-gryte med pastaskruer og Vossakorv

Jeg vet det er mange av dere som er like glad i disse alt-i-ett-middagene som jeg er! Det er jo så utrolig befriende å bare ha alt du trenger til middagen i én og samme kjele, røre rundt noen ganger og så bare vente mens godluktene sprer seg rundt i huset!

I tillegg til at det smaker godt og er enkelt å lage, er jeg også særdeles svak for det faktum at jeg rekker å vaske opp alt jeg har brukt for å preppe råvarene, mens gryten blir ferdig, sånn at det bare er én eneste kjele igjen å vaske når middagen er oppspist. For alle vi som har en tendens til å bli stående igjen på kjøkkenet med oppvasken etter middagen, vet å sette pris på en liten og effektiv ettermiddagsoppvask 😉

Da jeg lagde denne gryten, fant jeg gulrøtter i ulike farger. Du kan selvfølgelig like gjerne bruke helt vanlige oransje gulrøtter!

God middag!

Ingredienser

Gryten
1 løk
2 fedd hvitløk
3 gulrot/gulrøtter
1 purre
100 g cherrytomater
300 g vossakorv
2 bokser hakkede, hermetiske tomater
6 dl vann
400 g pastaskruer
0.25 ts chiliflakes
1 ts salt
nykvernet pepper
0.25 ts sukker
100 g revet ost
20 g revet parmesan
ruccola til servering

Slik gjør du

Hakk opp løken og hvitløkfeddene. Skrell gulrøttene og del purren i to på langs, sånn at du får vasket den godt før du skjærer begge deler i ½ cm tykke skiver. Cherrytomatene deler du i to.

Fjern skinnet på  Vossakorven før du deler den i 1 cm tykke skiver. Ha alle ingrediensene, minus osten i en stor gryte. Ha i 5 desiliter av vannet til å begynne med.

Kok opp og la det småkoke under omrøring. Dersom det står at pastaen har en koketid på 11 minutter, må du beregne rundt 15 minutters koketid når du lager middagen på denne måten. Blir gryten for tørr, tilsetter du resten av vannet. Rør rundt innimellom slik at det ikke setter seg i bunnen.

Når pastaen er ferdig, tar du det av varmen, smaker og kjenner om du må tilsette mer salt og pepper før du rører inn osten.

Dryss litt ruccola over ved servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon