Linse- og pølsegryte – one pot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Linse- og pølsegryte – one pot

Her kommer nok en oppskrift på en lettvint, sunn og god middag som jeg tenker er perfekt for hele familien! Det er den iallfall hos oss. Alt lages i én og samme kjele, noe som jeg virkelig er svak for, spesielt når det kommer til oppvasken i etterkant av middagen.

Jeg vil si at denne gryten er i samme sjanger som denne pølsegryten! Klikk på lenken for å komme til oppskriften.

Jeg har lyst til å si litt om pølser til middag, for det får jeg en del spørsmål om. Noen er litt engstelige for at middagen blir veldig usunn når det er pølser involvert. Nå lever jo jeg etter prinsippet om at det beste er å spise litt av det meste, og der er også pølser en del av «det meste». Dessuten er det jo sånn at i tillegg til pølser, i denne middagen, er det både gulrøtter, stangselleri, løk, hvitløk, hermetiske tomater, grønne linser og bønner. Alt skikkelig supersunt og med massevis av gode næringsstoffer i seg. Jeg vil derfor si at dette er en middag du kan servere til hele familien med god samvittighet.

Velg pølser etter smaksløker og lommebok. Jeg synes det er skikkelig godt med litt grove og smaksrike pølser i denne gryten.

Ettersom vi har en vegetarianer i hus, bruker jeg å ta en del av gryten over i en annen kjele før jeg har i pølsene.

Pølsegryte med linser, bønner og hermetiske tomater

4 personer

2 gulrøtter
1 stang stangselleri
2 fedd hvitløk
1 løk
1 boks knuste, hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
1 grønnsaksbuljongterning eller tilsvarende mengde -fond
1 liter vann
350 g middagspølser, gjerne en grov type
1 boks hermetiske grønne linser
1 boks kidneybønner
100 g eggnudler
salt
nykvernet pepper
litt revet ost til servering

Skrell gulrøttene og vask stangselleriet og del dem i små terninger. Mine terninger er på ca. ½ x ½ cm. Finhakk hvitløkfeddene og løken og ha alt dette i en gryte sammen med de hermetiske tomatene, tørket oregano, grønnsaksbuljong og vann. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter, til du kjenner at gulrotbitene snart er ferdige.

Del opp pølsene i skiver og skyll linsene og bønnene i kaldt vann. Ha dette i gryten sammen med nudlene. Kok opp igjen og la det stå akkurat på kokepunktet til pølsene er gjennomvarme og nudlene myke.

Smak til med salt og pepper. Hvor mye salt du trenger, avhenger av saltheten på buljongen du bruker.

Riv gjerne litt ost og dryss på toppen av hver tallerken ved servering!

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon