Her kommer en ny one pot-middag på bloggen! Jeg elsker disse middagene og det tror jeg jammen meg dere gjør også! Dere er iallfall ivrige lesere av one pot-oppskriftene mine.

Denne pølsegryten føk opp på 10 på topp listen første året den lå på bloggen!

Dagens versjon er med kjøttdeig, så det betyr at du må brune kjøttdeigen litt før du har resten av ingrediensene i pannen. Men så snart den er brunet er det bare å ha alt det andre i, koke opp og røre litt de kommende 15 minuttene, så er middagen klar.

Jeg bruker Go Tan Srirachasaus i denne gryten, og etter at jeg begynte å bruke det i mat for noen år siden, har jeg flasken bestandig stående på benken sammen med mine essensielle basisvarer. En liten skvis i tomatsuppen eller kjøttgryten gir den et ekstra kick uten at den blir for sterk av den grunn, og en litt større skvis i woken gjør susen.

Srirachasaus er en chilisaus som er skikkelig sterk, men som, i tillegg til chili, hvitløk og eddik også inneholder sukker, som er med på å gjøre sausen rundere i smaken. Smak deg litt fram for å finne ut hvor mye du trenger i dine retter for å få det ekstra kicket.

Vil du teste ut en one pot-middag med fiske også, kan du sjekke ut denne med torsk og reker!

One pot-middag med kjøttdeig, kikerter, paprika og mais

4 personer

2 ss olivenolje
500 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 stor løk
1 grønn paprika
10-12 cherrytomater
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts spisskummen
1 boks, 4 dl, moste hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1-2 ss Go Tan Srirachasaus
1 liten boks hermetiske mais
1 boks, 4 dl, hermetiske kikerter
4 dl vann

Til servering
creme fraiche eller rømme
litt revet ost
persille
noen cherrytomater

Ha oljen og kjøttdeigen i en gryte og brun kjøttdeigen raskt på høy varme.

Hakk opp hvitløkfeddene og løken, del paprikaen i små terninger og cherytomatene i to. Ha dette samt resten av ingrediensene i gryten og kok opp.

La det småkoke, uten lokk i 15 minutter. Smak til for å kjenne om gryten er passe sterk eller om du skal ha i litt mer srirachasaus.

Er det mye væske igjen i gryten etter 15 minutters kok, skrur du opp varmen litt og lar det koke litt ekstra mye noen minutter.

Server gryten med rømme eller creme fraiche, revet ost, oppdelte cherrytomater og hakket persille på toppen.

NAM!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *