Alt i én gryte-middag! Yes! We love it! Det gjør iallfall jeg og jeg vet at det er mange av dere som gjør det også. Og det er jo derfor jeg har lovet dere flere one pot-middager utover høsten og vinteren.

En av de tilbakemeldingene jeg får ganske ofte, er at dere synes det er vanskelig å variere fiskemiddagene. Det er kanskje 2 eller 3 fiskemiddager som går igjen, og som familien kanskje blir lei av etter en stund. Så her kommer dermed et forslag til ny fiskemiddag hjemme hos deg.

Denne er superenkel å lage og du lager altså alt i én og samme kjele. Jeg bruker en skvett hvitvin i oppskriften, men skal du ha den som en hverdagsmiddag, trenger du absolutt ikke å åpne en ny flaske bare for denne retten. Da bruker du bare tilsvarende mengde ekstra med vann, eller halvblander vann og eplejuice.

God middag!

Laks, ris og grønnsaker – one pot

4 personer

3 dl jasminris
4 fedd hvitløk
1 løk
2 ss olivenolje
25 g smør
1-2 ts salt
nykvernet pepper
2 dl hvitvin
2 dl fløte, kremfløte eller matfløte
4 dl vann
½ ts estragon
1 ts oregano
1 ts persille
2 grillet paprika fra glass, evt 1 vanlig paprika
½ brokkoli
500 g laksefilet uten skinn og bein
noen basilikumblader og sitronskiver til servering

Vask risen i kaldt vann. Vask den mange nok ganger til at vannet forblir blankt. Så kan du la risen ligge i kaldt vann mens du finhakker hvitløk og løk og har det i en stekepanne med høye kanter sammne med olivenoljen og smøret og lar det surre på litt under medium varme i 2 minutter.

Hell vannet av risen og ha den i pannen sammen med litt over halvparten av saltet, godt med pepper, hvitvin, fløte, vann og krydderne. Legg over et lokk og kok opp. Nå skal dette koke til sammen i ca. 25 minutter.

Del paprikaen i biter på ca. 1 x 1 cm og brokkolien i små buketter. Del fiskefiletene i to. Når risen har kokt i 10 minutter, fordeler du alt dette over og oppi risen, drysser resten av saltet over fisken, legger på lokket igjen og lar det koke videre i 15 minutter. Sjekk en gang eller to for å forsikre deg om at det ikke koker tørt.

Her har jeg drysset noen basilikumblader over og fordelt noen tynne skiver med sitron rundt omkring ved servering. Mat er estetikk, vet du, så litt ekstra med farger gjør seg bestandig!

Håper middagen faller i smak!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *