One pot-gryte med laks, ris og cherrytomater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

One pot-gryte med laks, ris og cherrytomater

Jeg merker godt at maten jeg lager hjemme – og her på matverkstedet mitt – påvirkes av hvilken livssituasjon jeg er i selv. Det er ikke mange nye oppskrifter på babymat som har kommet på bloggen de siste årene, for å si det sånn. Det er ganske så lenge siden bebymat ble fortært her hjemme. Ha ha ha.

Nå har jo eldstemann har flyttet hjemmefra, og da tenker jeg at det er kjekt å legge ut en del oppskrifter som både er fine å lage for oss som fremdeles bos hjemme, og for han å lage på hybelen. Da er det kjekt med ting som er lettvint, bruker få kasseroller, er passe sunt og som også er fint å spise til lunsj dagen etter. Og som selvfølgelig er godt! Det er jo tross alt det viktigste av alt!

KLIKK DEG INN HER, SÅ FINNER DU MANGE GODE STUDENTOPPSKRIFTER!

I denne oppskriften bruker jeg min egen, tørre tomatpesto! Om du ikke har den, kan du bruke vanlig tomatpesto fra glass eller du kan lage din egen. Det funker også veldig bra!

KLIKK DEG INN HER FOR Å SE HVILKE FORHANDLERE SOM SELGER PRODUKTENE MINE OG FOR Å KOMME INN TIL NETTBUTIKKEN MIN!

Håper du også blir fristet til å prøve denne!

Ingredienser

One pot-gryten
3 dl jasminris
6 dl vann
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ss fru timians tomatpesto
1 rødløk
0.5 squash
500 g laksefilet uten skinn og bein
350 g cherrytomater

Til servering
2 ss fru timians tomatpesto
basilikum

Slik gjør du

Hvis du har tid, blir risen ekstra god hvis du vasker den i kaldt vann noen ganger før du bruker den. Ha den bare i en bolle og hell over kaldt vann. Rør rundt noen ganger og hell ut vannet. Gjenta noen ganger, til vannet forblir blankt.

Jeg bruker litt mer vann når jeg koker risen i en one pot-gryte som her, enn når jeg koker den alene i en kjele.

Ha ris og vann i en romslig kjele eller gryte sammen med salt, pepper og tomatpestoen. Bruker du Fru Timians tørre tomatpesto, har du i 1 ss av den tørre blandingen rett i gryten.

Sett på varmen og kok opp. La risen småkoke i 5-6 minutter. I mellomtiden finhakker du rødløken og deler squashen i terninger. Rør det inn i risen, la det koke opp igjen og koke i 2-3 minutter.

Del laksen i store terninger og legg over risen. Fordel cherrytomatene over der igjen. Dryss over litt salt og pepper før du legger på et lokk og lar det småkoke i 5 minutter. Sjekk at det ikke koker tørt slik at risen blir brent. Skru av varmen, men la lokket være på, og la det stå i 5 minutter til. Sjekk om ris og fisk er ferdig.

Lag Fru Timians tomatpesto etter anvisning på pakken (eller bruk en annen) og fordel over fisken ved servering. Dryss gjerne også over noen basilikumblader.

God middag!

Ett kommentar til “One pot-gryte med laks, ris og cherrytomater”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon