Pasta med tomatpesto!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta med tomatpesto!

Jeg kommer virkelig aldri til å bli lei av pasta med en eller form for pesto! Så utrolig smakfullt og godt å spise og så enkelt å lage. Det må jo bare stå pent plassert på favorittlista!

Her får pastaen følge med en tomatpesto. Jeg simpelthen kjører soltørkede tomater i food processoren sammen med pinjekjerner, hvitløk og olivenolje. Du kan også bruke en blender eller stavmikser.

Har du soltørkede tomater som ligger i olje, kan du bruke dem akkurat som de er. Har du tørre, tørkede tomater, legger du dem i en bolle med kokende vann en liten stund til de mykner, før du moser dem i food processoren.

Pasta med tomatpesto!

Dette trenger du for å lage pasta med tomatpesto til 4 personer

Pastaen
vann
2 ts salt
400 g pasta

Tomatpestoen
12–14 soltørkede tomater
½ dl pinjekjerner
1 fedd hvitløk
1 ½ dl olivenolje
salt
pepper

Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Mens pastaen koker, lager du pestoen.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne i noen minutter til de tar litt farge. Ha tomater, pinjekjerner og hvitløk i food prosessoren og kjør knivene til det har blitt helt most. Spe med olivenoljen til du har fått en jevn, litt tykk saus. Smak til med salt og pepper.

Ta vare på litt av kokevannet når du heller pastaen over i dørslag. Ha den i en bolle og bland inn pestoen med en gang, mens pastaen fremdeles er varm. Du kan også bruke litt av kokevannet for å få pestoen litt mer tyntflytende.

Pastaen kan serveres både varm og kald.

2 kommentarer til “Pasta med tomatpesto!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon