Pastasalater i en eller annen form blir ofte middagsredningen her i huset når ting skal gå litt fort. Men, og her kommer et ganske stort men, en pastasalat bør ikke bare brukes når tiden er knapp. Da kan det jo nesten virke som om at den ikke er god nok å spise når du egentlig har tid til å lage mer avanserte ting også. Derfor fant jeg det på sin plass å slå et slag for pastasalaten, samme om du har god eller dårlig tid til å lage middagsmaten. (Eller lunsjen for den del.)

Jeg synes det er morsomme smakskombinasjoner i denne salaten med både pinjekjerner og rosiner sammen med auberginer og squash.

Lettvint pastasalat med auberginer og pinjekjerner

Dette trenger du for å lage pastasalat til 4 personer
400 g pastaskruer
50 g pinjekjerner
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
1 ts chiliflak
2 auberginer
1 squash
6 tomater
50 g rosiner
1–2 ts salt
nykvernet pepper

Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Slå den over i et dørslag når den er ferdigkokt og hell over nok kaldt vann til å stoppe kokeprosessen.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem over medium varme til de blir brunflekkete. Legg dem til side.

Skrell sjalottløkene og hvitløken og skjær dem i tynne skiver. Ha dem i en stor stekepanne sammen med 1 ss av olivenoljen og chiliflakene. La det surre på medium varme i 4-5 minutter til løken blir blank og myk. Den skal ikke ta farge. Legg det til side.

Del  auberginene i terninger på 2 x 2 cm. Ha terningene i stekepanna sammen med resten av olivenoljen og stek på ganske sterk varme til terningene blir gyllenbrune. Del opp squashen i litt mindre terninger og tomatene i båter og bland sammen med resten av ingrediensene til salaten.

Pinjekjernene blander du inn like før servering.

Lettvint pastasalat med auberginer og pinjekjerner

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *