Pastasalat med erter, oliven og feta

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastasalat med erter, oliven og feta

Pastasalater i alle mulige varianter er slageren som definitivt aldri går av moten. Så utrolig takknemlig å jobbe med – du kan tilsette nesten hva du vil av smaker, og det blir godt – og så deilig lettvint. Pasta i ulike fasonger og størrelser har jeg dessuten bestandig et rikholdig lager av, noe som gjør veien til middag befriende kort.

Jeg feirer årets første vårdag med en vårlig pastasalat med grønne erter, grønne olivener og fetaost. Har du lyst til å bli med på feiringen?

Pastasalat med erter, oliven og feta

Dette trenger du for å lage pastasalaten til 4 personer
150 g pastaskruer
4 dl frosne erter
4 ss olivenolje, ekstra virgin
1 ss vineddik
1 ts salt
nykvernet pepper
1 agurk
150 g fetaost
noen grener frisk timian
20-30 grønne oliven

Kok pastaskruene i rikelig med godt saltet vann etter anvisning på pakken. Pass på at du ikke koker pastaen for lenge, for overkokt pasta smaker ikke spesielt bra. 30-45 sekunder før pastaen er ferdig kokt, har du i ertene også.  Hell det så over i et dørslag og slå over godt med kaldt vann slik at du stanser kokeprosessen. Bland sammen olivenoljen, vineddiken, saltet og godt med nykvernet pepper og hell det over pastaskruene og ertene.

Del agurken i to på langs. Midt inni agurken er det en bløt kjerne og den vil jeg ikke ha med i denne salaten, så da bruker jeg en teskje og skraper den bløte ut før jeg skjærer agurken i ca. 1/2 centimeter tykke skiver. Du kan også, så klart, ha med hele agurken.

Har du en hel blokk med fetaost, deler du den i små terninger. Riv timianbladene av stilkene. Bland dem sammen med pastaen, olivenene og fetaosten. Smak til og kjenn om du må tilsette mer salt og pepper.

Server gjerne godt brød og smør til salaten.

Ett kommentar til “Pastasalat med erter, oliven og feta”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon