Trenger du litt inspirasjon til morgendagens matpakke? Her kommer en supersikker vinner her hjemme! Pasta med pesto!

Som oftest er pasta med pesto i matpakka et resultat av at vi har spist det til middag dagen før også. Noe som vi gjør støtt og stadig. Her er noen av mine pasta med pestofavoritter: Pasta med pesto og to sorter pølse, pasta med pesto og chorizo og pasta med hjemmelagd tomatpesto.

Vil du ha litt ekstra med fiber i måltidet, kan du gjerne bruke fullkornspasta.

Pasta med pesto i matpakka

Dette trenger du for å lage pasta med pesto til 4 personer

500 g pastaskruer, her bruker jeg fullkornspasta
20 g pinjekjerner
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
½ stor potte basilikum
25 g ruccola
1 dl olivenolje
10–15 dråper tabasco
½ ts salt
nykvernet pepper
saft av ca. ¼ sitron

Kok opp godt saltet vann i en stor kasserolle til pastaen. Ha i pastaen, rør om og la det koke opp. Kok etter anvisning på pakken. Hell pastaen over i et dørslag og la den renne av. Hvelv den så tilbake i kasserollen igjen.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne over medium varme og rist dem til de blir brunflekkete. La dem avkjøles litt.

Jeg lager pestoen min i en food processor, men du kan gjerne lage den med en stavmikser eller i en morter. Riv parmesanen og ha mesteparten av den i food processoren. Ha i hvitløkfeddet og pinjekjernene og kjør til de blir helt smulete. Ha så i basilikumen og ruccolaen og kjør knivene rundt før du sper med olivenoljen og smaker til med tabasco, salt, pepper og sitronsaft.

Hell pestoen over pasaen og rør det hele sammen.

Pasta med pesto i matpakka

God lunsj!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *