Avokadosalat med gulrot, tomat og appelsiner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Avokadosalat med gulrot, tomat og appelsiner

Kjenner du at humøret stiger et par hakk når du serveres fargerik mat? Jeg kjenner formelig at kroppen kvikner til når knallfarger, som det er i denne salaten, settes foran meg. Oppskriften på denne salaten kan veldig gjerne mer betraktes som en inspirasjon til hva du kan putte i en salat, enn som en oppskrift du må følge til punkt og prikke. Kombinasjonen av sprø gulrotskiver, syrlig sitron og mild og rundt avokado er imidlertid såpass spennende at den med fordel kan prøves ut.

Server salaten alene som en lett lunsj eller middag, eller gi den følge med eltefrie rundstykker eller hjemmebakte knekkebrød.

Deilig vårsalat

Oppskrift på avokadosalat med gulrot, tomat og appelsiner
til 4 personer

2 appelsiner
1 sitron
3 medium gulrøtter
3 tomater
25 cherrytomater
3 avokadoer
1 glass fetaost i olje, 175 g brutto – 150 g netto innhold
2 never ruccola
salt
nykvernet pepper

Start med å filetere appelsinen. Det gjør du ved å først skjære vekk alt appelsinskallet, inklusive det hvite, med en kniv. Så legger du appelsinen i den ene hånda og skjærer ut båtene, minus hinnene mellombåtene, med den andre hånda. Ha båtene i en bolle. Klem ut resten av saften av appelsinen og ha over båtene. Del opp sitronen i helt tynne skiver og bland sammen med appelsinene. Tuppene lar du være, men klemmer ut saften og blander sammen med resten.

Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver. De store tomatene skjærer du i skiver, mens cherrytomatene kan deles i to. Avokadoene deler du først i to, og bruker kniven til å fjerne steinen i midten. Så fører du en skje mellom skallet og kjøttet slik at kjøttet løsner. Del det i terninger og bland dem forsiktig inn.

Ha i fetaosten og ruccolasalaten. Dryss over med salt og nykvernet pepper og bland det hele en siste gang før du serverer.

Deilig vårsalat

Deilig vårsalat

Godt måltid!

Deilig vårsalat

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon