Tomatsalat med ananas og chili

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatsalat med ananas og chili

Vet du at den ananasen som begynner å se litt shabby ut i butikken er den som smaker best? For ananasen får sin søte smak når den er moden, og det er den når den altså er mer brun enn grønn på utsiden og når bladene på toppen også begynner å se litt stusselige ut. Det er et godt tips å lukte på ananasen før du kjøper den. Den skal lukte godt og søtt.

Her bruker jeg søt og moden ananas i en salat sammen med solmodne tomater og litt chili. Det blir kjempegodt og passer ypperlig stekt eller grillet fisk og kjøtt.

Tomatsalat med ananas og chili

Dette trenger du for å lage tomatsalat med ananas og chili til 4 personer
1 fedd hvitløk
½ lime
¼ ts salt
1 ss sukker
2 ss olivenolje
½–1 ts asiatisk fiskesaus (nam pla) – kan utelates
1 grønn chili
½ ananas
3 greinger mynte
450 g tomater, gjerne ulike typer og farger

Riv hvitløken og limeskallet (bare det grønne) på den fine siden av rivjernet og bland det i en bolle sammen med limesaften, salt, sukker, olivenolje og fiskesaus. Har du ikke fiskesaus, må du kanskje tilsette litt mer salt. Rør til alt sukkeret er oppløst. Finhakk chilien. Jeg bruker å ta med frøene. Ananasen deler du i to på langs, så deler du den ene halvdelen i fire på langs og skjærer vekk den harde kjernen før du skjærer tynne skiver.

Ta myntebladene fra stilken før du hakker dem opp. Del tomatene i båter. Bland alt. Smak og kjenn at salaten er passe krydret.

Tomatsalat med ananas og chili

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon