Kikert- og linsesalat med ruccola og vannmelon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kikert- og linsesalat med ruccola og vannmelon

Vannmelonen er et morsomt innslag i denne forfriskende og gode salaten som du bruker bare noen få minutter på å tilberede. Kikertene og linsene gjør at salaten blir mettende.

Jeg serverer denne salaten gjerne som en helt vanlig hverdagsmiddag eller som tilbehør til annen mat.

Du kan gjerne servere verdens enkleste brød til salaten.

Kikert- og linsesalt med ruccola og vannmelon

Kikert- og linsesalat

til 4 personer

2 bokser, a 300 g, hermetiske kikerter
2 bokser, a 300 g, hermetiske linser
1 agurk
4 tomater
6–7 skiver vannmelon
50 g fetaost – fra blokk eller i terninger
150 g oliven
50 g ruccolasalat

Vinaigrette
1 fedd hvitløk
3 ss extra virgin olivenolje
½ rød chili
1 ss hvitvinseddik
10–15 dråper Tabasco
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Ha kikertene og linsene i en bolle. Del agurken i to på langs før du deler den i skiver. Del tomatene og vannmelonskivene i mindre biter og smuldre opp fetaosten, dersom du bruker fetaost i blokk. Eventuelle terninger lar du være hele.

Bland inn oliven og ruccolasalat.

Riv hvitløkfeddet til vinaigretten på den fine siden av rivjernet eller bruk en hvitløkpresse. Finhakk chilien, med eller uten frø. Ha det i en liten skål sammen med resten av ingrediensene. Pisk det godt sammen og hell det over salaten like før servering.

Kikert- og linsesalt med ruccola og vannmelon

Kikert- og linsesalt med ruccola og vannmelon

Kikert- og linsesalt med ruccola og vannmelon

Kikert- og linsesalt med ruccola og vannmelon

Kikert- og linsesalt med ruccola og vannmelon

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon