Torsk og reker – one pot-middag

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Torsk og reker – one pot-middag

Ja, vi elsker middager som kan lages i én kjele! Ikke sant? Jeg vet at veldig mange av dere elsker pølsegryten i én kasserolle allerede!

Her kommer en fiskemiddag ut fra samme prinsipp. Alt går i den samme gryten, og det eneste du skitner til i tillegg til selve gryten, er en skjærekniv og ei fjøl. Herlig!

Det som er aller herligst med denne middagen er at den er skikkelig god og sunn i tillegg.

Jeg må si noen ord om de soltørkede tomatene som jeg bruker. Jeg kjøper soltørkede tomater som ligger i olje på glass. De bruker å være i små biter. Og når jeg kjøper et glass, moser jeg alt innholdet sammen med en stavmikser før jeg heller det tilbake i samme glasset. Da er det veldig enkelt og greit å bruke noen skjeer til smakssetting av veldig mye forskjellig mat. Merk at holdbarhetstiden går ned når du åpner glasset og gjør dette.

Når jeg bare har 13 minutter på meg for å lage middag, bruker jeg bestandig disse soltørkede tomatene for å lage tomatpesto. Sjekk ut denne oppskriften!

Tilbake til fiskemiddagen! Her bruker jeg torsk og ferske reker. Du kan også bruke sei, laks eller ørret og du kan bruke reker fra lake om det passer deg bedre.

God middag!

Oppskrift på torskemiddag med reker og soltørkede tomater – one pot

til 4 personer

1 liten løk eller sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
salt
pepper
250 g fullkornsris
5 dl kokende vann
1 grønnsaksbuljongterning eller 1 ss -fond
1 dl hakkede, hermetiske tomater
3-4 ss moste, soltørkede tomater – se teksten over oppskriften
150 g spinat
200 g cherrytomater
500 g torskefilet
75 g reker – 250 g med skall

Finhakk løken og hvitløkfeddet og ha det i en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele sammen med olivenoljen, litt salt og pepper. La det surre på medium varme i noen minutter.

I mens kan du gjerne skylle risen i kaldt vann i noen omganger, til vannet blir blankt, og koke opp 5 dl med vann. Ha risen, vannet og buljongen i kjelen. Bruker du buljongterning, knuser du den mellom fingrene før du har den i. Kok opp og la det koke, uten lokk, i 10 minutter.

Ha i de hermetiske tomatene, 2 ss av de moste, soltørkede tomatene, samt de hermetiske tomatene. Dersom spinaten ikke er vasket, gjør du det før du har i den også. Rør alt dette inn i risen.

Del cherrytomatene i to og torskebitene i mindre stykker og fordel utover. Dryss over salt og pepper. Legg over et lokk og la det koke i ca. 10 minutter til risen og fisken er ferdig.

Rens rekene. Fordeler dem over fisken når det er 1 minutt igjen til middagen er ferdig. Så fordeler du resten av de soltørkede tomatene over der igjen.

Da er det middag!

 

4 kommentarer til “Torsk og reker – one pot-middag”

  1. Hei, dette så godt ut! Når du moser de soltørkede tomatene, tar du med alt i glasset – oljen også? 🤪

  2. Hei, dette ser godt ut og jeg vil prøve en gang snart. Dette med soltørkede tomater hørtes smart ut, da det gir mye god smak og blir lett som du sier. Du sier man kan bytte til laks og ørret, og jeg antar at det går an å bruke sei også? Og når det gjelder ris, så lurer jeg på om det vil gå med byggryn også, altså lagt i vann over natten? Skulle tro det. Jeg har i alle fall lyst å prøve med det.

    NB! Det er en del skriveleifer i oppskriften, i fall du vil rette. Ellers må jeg si at jeg ofte er innom siden din for inspirasjon til middager. 🙂

    • Hei Terese. Takk for mailen! Sei går aldeles strålende og jeg også vil tro at det går veldig bra med byggryn. Nå kan man jo også kjøpe byggryn som koker ferdig på 15-20 minutter, som vil være et godt alternativ.
      Takk for at du sa i fra om skrivefeilene. Jeg skal gå inn å rette med en gang. Ikke bestandig at min egen korrekturlesing er så veldig bra 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon