One pot med makaroni, spinat og fetaost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

One pot med makaroni, spinat og fetaost

Oh la la! Denne middagen gikk rett inn på favorittlisten min! Så masse gode smaker, i tillegg til at den er kjempelettvint å lage! Den fungerer dessuten like godt som en kald pastasalat dagen etter, og det kan vi like!

Jeg har helt fullstendig dilla på fetaost for tiden! Det er et typisk sommertegn her hos meg. Jeg spiser det resten av året også, men det er noe med kombinasjonen sol, varme og fetaost som er helt eksepsjonelt bra! Det er vel en grunn for at grekerne omtaler fetaost som sitt hvite gull! Og at det er én av de viktigste eksportvarene som landet har.

LES MER! Sånn lager du spinatpai med fetaost!

Når jeg bruker fetaost – og skriver feta i en oppskrift – refererer jeg bestandig til ekte gresk fetaost kjøpt i blokk. Den er skarpere i smaken enn de vanligste salatostene og blokkostene som du finner i butikken, og den er laget av sau- og geitmelk.

Håper du blir like begeistret som meg for denne one pot-middagen!

Ingredienser

One pot-middagen
1 sjalottløk
3 fedd hvitløk
5 vårløk
3 ss olivenolje
5.25 dl grønnsaksbuljong
200 g makaroni
250 g spinat
125 g grønne erter
125 g fetaost
nykvernet pepper
salt
persille
basilikum

Slik gjør du

Finhakk alle de tre typene med løk og ha i en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i 3-4 minutter, til løken har blitt blank.

Tilsett grønnsaksbuljongen og makaronien, rør det sammen og kok opp. Etter 2-3 minutters koking, har du i spinaten. Den må du vaske godt først, om den ikke er vasket når du kjøper den.

Rør spinaten inn. Det har et stort volum, men ramler fort sammen når den blir utsatt for varme.

La det koke til makaronien er nesten ferdig. Står det 5 minutters koketid på pakken, bruker det å ta 7-8 minutter når du koker den i en gryte som dette.

Like før makaronien er ferdig, har du i ertene – jeg bruker frosne fra pose – og lar det koke med i 30 sekunder. Smuldre i mesteparten av osten og rør den inn.

Ta kjelen av varmen og prøvesmak. Osten er salt, og dersom også buljongen er det, trenger du kanskje ikke salte mer. Kvern over pepper.

Smuldre resten av fetaosten over. Hakk opp urtene og dryss over til slutt.

God middag!

6 kommentarer til “One pot med makaroni, spinat og fetaost”

    • Jeg har ikke prøvd det i denne, men antar at det skal gå riktig så bra. Den er jo litt mer kompakt, så du får bare ruske litt i den for å få i litt luft når du blander den inn sammen med makaronien. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon