Spinatpai med fetaost!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter

Porsjoner: 4

Spinatpai med fetaost!

Plutselig fant jeg ut at jeg ikke hadde denne oppskriften liggende ute på bloggen! Så det måtte jeg rette på! Dette er nemlig en stor familiefavoritt her hjemme!

Jeg har oppskriften i boken min “Fru Timians beste sommermat”, så kanskje du har sett den der. Heldigvis er denne paien akkurat like god å spise resten av året også, så det passer aldeles perfekt å legge ut oppskriften i september.

Skal jeg lage denne bare til oss i familien, bruker jeg gjerne en paiform eller en ildfast form, som du kan se jeg har brukt på bildet. Den er også fin å lage i stor langpanne. Da øker jeg mengden med fyll, men bruker 1 pakke med filodeig allikevel. I den ildfaste formen jeg har brukt på bildet her, bruker jeg 800 gram med spinat, og øker litt på mengdene på resten også. Det går helt fint å ta litt cirkamål.

Filodeig er løvtynne ark av mel, vann og salt som du får kjøpt i enkelte dagligvarebutikker med godt utvalg og i innvandrerbutikker. Det er filodeig tyrkerne bruker når de lager sin berømte baklava. Filodeig holder seg i fryseren uendelig lenge, så det er bare å kjøpe inn noen pakker når du kommer over.

Her kan du se jeg lager paien på live-sending på Facebook!

Ingredienser

Herlig spinatpai med fetaost

500 g spinat
2 fedd hvitløk
4 vårløk
1 ss olivenolje
0.5 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
200 g fetaost
75 g parmesan
3 egg
120 g smør
1 pk filodeig 500 gram

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 170 grader.

Bruker du fersk spinat, vasker du den godt og tørker den i en salatslynge eller bruker et kjøkkenhåndkle.

Skrell hvitløkfeddene og finhakk dem. Skjær vårløken i ringer. Ha dette i en stor stekepanne med høye kanter, sammen med olivenolje, salt og pepper. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken blir blank og myk. Ha i spinatbladene og la det surre i varmen til spinaten faller sammen, eventuelt at den frosne spinaten tiner.

Smuldre opp fetaosten, riv parmesanen og bland det inn. Ta pannen av varmen. Pisk lett sammen eggene og rør dem inn i blandingen.

Finn frem en paiform eller ildfast form og smelt smøret. Legg ett filoark i paiformen. Filodeigen vil helt sikkert henge langt over paiformen, men dette fikser vi på etterpå. Pensle arket med smeltet smør før du legger på et nytt ark, du pensler den delen som er i paiformen og oppover kanten (altså ikke det som henger utenfor). Gjenta til du har brukt halvparten av arkene. Da heller du i spinatblandingen og topper det hele med resten av filoarkene, med smeltet smør mellom hvert lag. Bruker jeg en paiform, bruker jeg også å klippe av arkene rundt paiformen, slik at jeg får en jevn og fin kant. Den ildfaste formen er litt større, så den lar jeg arkene være hele i, og så tar jeg ett eller to ark som jeg legger i bølger oppe toppen.

Stek paien på nest nederste rille i ca. 50 minutter, til den har fått en fin gyllenbrun farge. La den stå i ca. 10 minutter før du skjærer i den.

Paien smaker godt kald, også.

spinatpai med filodeig

spinatpai 6

spinatpai 5

spinatpai 4

spinatpai 2

Lea hjelper meg med Snapchating. 

to søte katter

Jackson og Lucie Lui vil også være med.

9 kommentarer til “Spinatpai med fetaost!”

  1. Har akkurat kjøpt filiodeig på meny, gleder meg til å prøve! Lurer på om soltørkede tomater og chili er godt oppi? Er det mulig å ha kjøtt oppi?

  2. Pakkene med filodeig på Nordby er 250 gram. Synes at det holder bra også om oppskriften på fyllet ganges med 1,5.

    • Jeg liker best å bruke vanlig spinat eller babyspinat. Som regel vanlig spinat hvor jeg skjærer vekk de største stilkene. Synes frossen spinat blir litt for kompakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon