Pai med løk og tomat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pai med løk og tomat

En god pai karakteriseres, etter min smak, av en smørfull og sprø paibunn og et smakfullt og rundt paifyll. Det er litt jobb med å lage den perfekte paibunnen, men du vil garantert være fornøyd med hvert eneste brukte minutt når du smaker på det ferdige resultatet!

pai med tomat og løk

Oppskrift på løk- og tomatpai

Paibunn
175 g hvetemel
½ ts salt
125 g smør
3–4 ss kaldt vann

Fyll
½ purre
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper
2 egg
1 ½ dl kremfløte
1 dl melk
100 g ost
100 g cherrytomat

Ha hvetemelet og saltet i en matprosessor. Del smøret i små terninger og ha i. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Ha i nok vann til at du greier å klemme massen sammen til en deig.

Klapp deigen flatt sammen og pakk den i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter. Smør en paiform med olje eller formfett.

Dryss et tynt lag med hvetemel på et bakepapir og legg på paideigen. Dryss et tynt lag med hvetemel over og legg et bakepapir over. Kjevle ut deigen til den blir stor nok til å dekke paiformen og helt over kanten. Snu og vend på bakepapiret og deigen innimellom for å forsikre deg om at deigen ikke setter seg fast. Fjern bakepapiret på den ene siden og legg bunnen over i formen, med bakepapiret opp. Fjern bakepapiret.

Sett paibunnen i kjøleskapet i 30 minutter. Sett stekeovnen på 190 grader.

Prikk bunnen med en gaffel før du legger på et bakepapir og fyller på med tørkede erter eller grovt salt. Stek bunnen i 30 minutter. Ta ut ertene/saltet og bakepapiret og stek bunnen i 5 minutter til.

Da er den klar til å fylles opp.

Vask purren godt før du skjærer den i tynne ringer. Løken deler du i to og skjærer i ringer og hvitløken finhakker du. Ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper og la det surre på litt under medium varme i 4­–5 minutter, til løken blir blank og myk. Fordel det over i paiskallet.

Pisk lett sammen eggene, fløten og melken og hell over. Riv osten og fordel den og oppdelte tomater over.

Stek paien i 25–30 minutter. Den skal ha en fast overflate.

pai med løk og tomat

løk- og tomatpai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon