Èn av de tingene jeg bestandig har liggende i fryseren, er ferdigkjøpt butterdeig. Den er bare å ta opp å tine, så kan den brukes til både saftig, innbakt laks, en kjapp eplepai og altså til en lettvint pai med erter, mozzarella og skinke.

Ertene gjør at det blir en ganske så søt smak på paien, som passer aldeles strålende til den salte skinken.

Oppskrift på lettvint pai med erter, mozzarella og skinke
1 pk butterdeig
1 ss hvetemel
2 egg
200 g frosne erter
3 fedd hvitløk
150 g naturell kremost
4 skinkeskiver
1 fersk mozzarella – 125 g

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Tin butterdeigplatene. Dryss hvetemelet tynt på bordet og legg butterdeigsplatene oppå hverandre før du kjevler dem ut til et rektangel på ca. 35 x 30 cm. Brett inn kantene en gang. Skjær et snitt, men ikke helt gjennom deigen, rett innenfor den innbrettede kanten. Prikk deigen på innsiden av den oppskjærte kanten. Pisk lett sammen det ene egget og pensle hele bunnen.

Legg et bakepapir på deigen og legg et stekebrett på toppen før du setter det hele inn i stekeovnen. Jeg legger platen oppå for å unngå at deigen hever for mye under steking. Stek i 25 minutter.

Ta ut bunnen og la den avkjøles litt.

Ha ertene (la det være igjen noen) i en matprosessor sammen med hvitløkfeddene, kremosten og det siste egget og kjør knivene rundt til du får en glatt masse. Hvis ertemassen er for tykk, kan du spe med 1-2 ss vann.

Fordel ertemassen utover den forstekte bunnen. Skjær mozzarellaen i skiver og fordel både mozzarellaskivene og skinkeskivene over ertemosen. Dryss resten av ertene på toppen.

Sett paien tilbake i stekeovnen og stek i 20 minutter.

Lettvint pai med erter og skinke

Godt måltid!

 

Lettvint pai med erter og skinke

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *