Hadde ungene her i huset fått bestemme, kunne de lagd sin egen langpannekake fem dager i uka. Dypt konsentrerte måler de opp riktig mengde av alle ingredienser, smelter smør og pisker ut alle melklumper før de heller pannekakerøra oppi en langpanne.

Èn ting er at unger lærer å lage mat når de får holde på på kjøkkenet selv, men de lærer også så mye annet. Å lese og forstå en tekst, logistikk og viktigheten av å holde det i orden rundt seg når man driver på kjøkkenet er god lærdom å få med seg. Jeg elsker å være såpass i nærheten av dem når de holder på, at jeg greier å høre hva de snakker om. En egen liten verden oppstår der ved kjøkkenbenken.

For at dine barn, barnebarn, tante- eller onkelbarn også skal kunne prøve seg alene på denne oppskriften, skriver jeg fremgangsmåten litt mer forklarende enn jeg vanligvis gjør.

Har du lyst på vanlige pannekaker med litt grovt mel i røren? Du finner oppskrift på det her!

Følg meg gjerne på Snapchat, der finner du meg som frutimian, eller Instagram og Instagram Stories. Der heter jeg Fru Timian 🙂

Hvordan lage langpannekake med bacon

Dette trenger du for å lage langpannekake med bacon til 4 personer

Pannekakerøra
25 g smør
200 g hvetemel
75 g rugmel
1/2 ts salt
7 1/2 dl melk
3 egg
125–150 g bacon i skiver

Blåbærsyltetøy
200 g blåbær (gjerne fra pakke i frysedisken)
50 g sukker

Ha smøret i en liten kasserolle og smelt det på svak varme. Sett kasserollen til side. Ha begge meltypene i en bolle sammen med saltet og melken. Med en visp visper du godt rundt til alle melklumpene er borte. Hell i smøret og rør det inn også.

Knekk ett og ett egg i en liten bolle og fjern eventuelle skallrester før du visper dem inn i røra. La røra stå på kjøkkenbenken og svelle i 30 minutter. Hvis du setter den i kjøleskapet kan den stå enda lenger. Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme og legg bakepapir i bunnen av en langpanne.

Hvordan lage langpannekake med bacon     Hvordan lage langpannekake med bacon

Hell pannekakerøra oppi langpanna. Fordel baconskivene oppå og sett forsiktig langpanna på nederste rille i stekeovnen. Stek i 30 minutter. Hvis du ser at pannekaka begynner å bli veldig brunflekkete etter 20 minutter, skrur du ned varmen på stekeovnen til 200 grader.

Det kan være ganske store variasjoner på steketiden på denne langpannekaken. Noen velger å steke den på litt svakere varme og litt lengre tid. Sterk varme og kortere steketid, kan i en del ovner bety at pannekaken får en litt rå kjerne. Så prøv deg gjerne frem 🙂

Bruk grytekluter når du tar pannekaka ut av ovnen. Skjær den opp i mindre biter og server.

Hvordan lage langpannekake med bacon

Er blåbærene frosne, lar du dem tine i en bolle sammen med sukkeret før du rører det godt sammen til et syltetøy. Når man lager syltetøy er det best å bruke et sukker som er helt finkornet. Da er du sikker på at alt sukkeret fint smelter inn sammen med bærene. Lag gjerne syltetøyet mens pannekakerøra sveller.

Hvordan lage langpannekake med bacon 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Å sånn er skam godt 🙂
  Populært her i huset, sist eg lagde det hadde eg i litt smør ost, og det var SNADDER 🙂
  Det gikk ned på høykant.

  For en flott hjemmeside du har, fikk øye på den her om dagen… Og masse gode oppskrifter 🙂

  • Hei
   Lett saltet flesk er hva jeg bruker og da kjærer jeg først fleske i biter, så steker jeg de i ovn ca 10 minutt. Hell over røren og la de stå i ovn ca 30 minutt .
   Lykke til
   Mvh
   Inger Christiansen

  • Pannekake med bacon og skivet banan er himmelsk. Også eple, kanel og rosiner. Bruker jeg å bestille når jeg er i Nederland. Har egne pannekakerestauranter der. Flere har oppi 40-50 forskjellige kombinasjoner på menyen. Bare kreativiteten som stopper. Bruk det du f.eks liker på pizza.

   • Jeg har også vært på pannekakerestaurant i Amsterdam! Så utrolig mye snadder! Takk for påminnelsen 🙂

 2. Helt enig, Hege. Jeg har også lagd den med ost og tomat på toppen. Godt det også. Og takk for hyggelig ord.
  Vladlena – du kan ha ost og tomat på toppen, bare ost, pølser, skinke eller ingenting.
  Lykke til!

 3. å, denne husker jeg moren min lagde da jeg var liten 🙂 Noen som vet om det fungerer for de som ikke tåler kumelk, altså med havre- eller soyamelk i stedet?

 4. Hei 🙂
  Hvordan fungerer denne uten egg tro? Har en liten eggallergiker i familien som er veldig glad i pannekaker…

  Flott side! Gleder meg til å prøve oppskriftene 🙂

  • Hvis du har tilgang på Råmelk fra ku trenger du ikke egg.Den blåser seg opp og blir supergod og flott.

 5. Hei Silje! Det er mulig å bruke eggerstatningspulver, er det ikke? Jeg vil tro det fungerer helt fint på samme måte som det kan brukes til vanlige pannekaker og vafler.
  Lykke til!

 6. Hei. Kom tilfeldigvis over bloggen din 🙂 Her var det mye spennende! Langpanbekaken står i ovnen nå, denne gangen med bacon 🙂 Skal prøve ut litt andre ting også som ost og tomater du nevner her. Ønsker deg en fortsatt fin dag.

 7. Så hyggelig, Sweet. Sjekk steketiden på langpanna. Den har en tendens til å variere ganske mye fra stekeovn til stekeovn. Kan gjerne være godt stekt på toppen slik at du er sikker på den er gjennomstekt.
  🙂 Marit

 8. Denne har du laget i langpanne ? Hvis jeg vil lage dobbel størrelse eller til enda fler, må jeg steke i flere omganger? Takker for mange gode oppskrifter

 9. Ja, Reidun. Denne har jeg lagd i langpanne. Er litt skeptisk til å lage en veldig mye større porsjon i én og samme langpanne. Tror den lett kan bli rå i midten. Haddde nok heller stekt flere etter hverandre. Har aldri prøvd å steke på valmluft, men det bør jo gå. Da kan du steke to samtidig. Senk temperaturen litt da 🙂

 10. Hei! Stikker bare innom for å si tusen takk for en flott oppskrift! Ofte når jeg googler oppskrifter så kommer jeg innpå denne nydelige bloggen, så tusen takk for at du tar deg tid til å dele dine kunnskaper og å berike våre liv med deilige matretter! Jeg har fått hjernerystelse og i går lagde mannen min denne deilige langpannekaken til middag. Den var supergod, og den fikk humøret til å stige på en ellers gretten syk kvinne 🙂

 11. Jeg har aldri vært noe pannekakeelsker, det blir mer dessert for meg, men det er jo steike artig for ungene at de får prøvd seg på kjøkkenet alene da.

  • Det er en helt vanlig langpanne som var med stekeovnen da jeg kjøpte den, Blomstre. Den jeg har hjemme er litt mindre enn den jeg har her på verkstedet mitt. Begge fungerer aldeles strålende. 🙂

   • Takk for svar. Testet i min egen store langpanne i dag med supert resultat! Neste gang må jeg bare huske at baconet krymper, og legge på litt tettere og mer, da blir det perfekt. Virkelig en ny favoritt, og mens pannekaka steker kan jeg lage en hjemmelaget tomatsuppe til 🙂

  • Ja, det har jeg ikke prøvd, Dag 🙂 Det eneste jeg har brukt råmelk til er når det kokes mølsgraut til jul 🙂

 12. Hei fru Timian 🙂 Rabarbrapaien og pannekaken i langpanne smakte himmelsk! Hele familien likte det. Tusen takk for oppskriftene! Reidun

 13. Slik lagde mamma når jeg var barn, og jeg er 55 nå . Hun brukte å ha litt gressløk i, det smaker veldig godt

 14. Da tror jeg nesten at du må lage to langpannekaker, Sissel. Jeg frykter at du ikke greier å få den gjennomstekt hvis du har all røren i én langpanne. Bruker du varmluft (skru ned temperaturen litt da), så går det fint å steke to samtidig. 🙂

 15. Hei! Har du forsøkt å lage denne glutenfri? Evt tips til hvordan vi gjør det? Har en 8 åring med cøliaki som sikkert hadde likt å lage denne selv;-)

  • Det har jeg ikke prøvd, Ann Kristin – og jeg har ikke noen stor erfaring i å lage den glutenfri, men jeg tenker at her er det bare å prøve. Fortell gjerne om hvordan det gikk dersom du prøver deg! 🙂

 16. Har laget dette 2 ganger, første gangen pisket jeg eggene til eggedosis ,da hevet den seg kjempemye! Siste gangen gjode jeg ikke det, da ble den litt mer kompakt. Jeg hadde skiftet ovn i mellomtiden, så mulig det kan være det.Men ble veeeldig god den første gangen.
  Datteren min har aldri likt pannekaker, men nå 17 år etter,da laget jeg den i ovnen med denne oppskriften, spurte hun om å få mere!Hadde middag i 2 dager.MMMmmmm

 17. Tusen takk for nydelig og superlettvindt pannekakemiddag! 🙂 Brukte rismelk og speltmel istedet og det gikk kjempefint! 🙂

 18. I min barndom var det stekt flesk og gressløk som ble brukt i pannekakerøra.Den ble stekt i stekeovnen som beskrevet.Det ble servert kokte poteter og fleskefettet fra det stekte flesket ved siden av.Kjempegodt ! Skal lage dette en dag ! Svanhild 80 år.

 19. Hei😀 skal prøve denne nå for første gang. Røra er ferdig men har gått tom for bakepapir. Går det bra å bare smøre langpanna tro?? Hilsen Anne Lise.

  • Det har jeg ikke prøvd, Irene, så det kan jeg ikke garantere, men mulighetene er nok ganske store for det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *