Langpannekake med bacon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Langpannekake med bacon

Hadde ungene her i huset fått bestemme, kunne de lagd sin egen langpannekake fem dager i uka. Dypt konsentrerte måler de opp riktig mengde av alle ingredienser, smelter smør og pisker ut alle melklumper før de heller pannekakerøra oppi en langpanne.

Èn ting er at unger lærer å lage mat når de får holde på på kjøkkenet selv, men de lærer også så mye annet. Å lese og forstå en tekst, logistikk og viktigheten av å holde det i orden rundt seg når man driver på kjøkkenet er god lærdom å få med seg. Jeg elsker å være såpass i nærheten av dem når de holder på, at jeg greier å høre hva de snakker om. En egen liten verden oppstår der ved kjøkkenbenken.

For at dine barn, barnebarn, tante- eller onkelbarn også skal kunne prøve seg alene på denne oppskriften, skriver jeg fremgangsmåten litt mer forklarende enn jeg vanligvis gjør.

Har du lyst på vanlige pannekaker med litt grovt mel i røren? Du finner oppskrift på det her!

Følg meg gjerne på Snapchat, der finner du meg som frutimian, eller Instagram og Instagram Stories. Der heter jeg Fru Timian 🙂

Hvordan lage langpannekake med bacon

Dette trenger du for å lage langpannekake med bacon til 4 personer

Pannekakerøra
25 g smør
200 g hvetemel
75 g rugmel
1/2 ts salt
7 1/2 dl melk
3 egg
125–150 g bacon i skiver

Blåbærsyltetøy
200 g blåbær (gjerne fra pakke i frysedisken)
50 g sukker

Ha smøret i en liten kasserolle og smelt det på svak varme. Sett kasserollen til side. Ha begge meltypene i en bolle sammen med saltet og melken. Med en visp visper du godt rundt til alle melklumpene er borte. Hell i smøret og rør det inn også.

Knekk ett og ett egg i en liten bolle og fjern eventuelle skallrester før du visper dem inn i røra. La røra stå på kjøkkenbenken og svelle i 30 minutter. Hvis du setter den i kjøleskapet kan den stå enda lenger. Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme og legg bakepapir i bunnen av en langpanne.

Hvordan lage langpannekake med bacon     Hvordan lage langpannekake med bacon

Hell pannekakerøra oppi langpanna. Fordel baconskivene oppå og sett forsiktig langpanna på nederste rille i stekeovnen. Stek i 30 minutter. Hvis du ser at pannekaka begynner å bli veldig brunflekkete etter 20 minutter, skrur du ned varmen på stekeovnen til 200 grader.

Det kan være ganske store variasjoner på steketiden på denne langpannekaken. Noen velger å steke den på litt svakere varme og litt lengre tid. Sterk varme og kortere steketid, kan i en del ovner bety at pannekaken får en litt rå kjerne. Så prøv deg gjerne frem 🙂

Bruk grytekluter når du tar pannekaka ut av ovnen. Skjær den opp i mindre biter og server.

Hvordan lage langpannekake med bacon

Er blåbærene frosne, lar du dem tine i en bolle sammen med sukkeret før du rører det godt sammen til et syltetøy. Når man lager syltetøy er det best å bruke et sukker som er helt finkornet. Da er du sikker på at alt sukkeret fint smelter inn sammen med bærene. Lag gjerne syltetøyet mens pannekakerøra sveller.

Hvordan lage langpannekake med bacon 

56 kommentarer til “Langpannekake med bacon”

  1. Tusen takk for nydelig og superlettvindt pannekakemiddag! 🙂 Brukte rismelk og speltmel istedet og det gikk kjempefint! 🙂

  2. I min barndom var det stekt flesk og gressløk som ble brukt i pannekakerøra.Den ble stekt i stekeovnen som beskrevet.Det ble servert kokte poteter og fleskefettet fra det stekte flesket ved siden av.Kjempegodt ! Skal lage dette en dag ! Svanhild 80 år.

  3. Hei😀 skal prøve denne nå for første gang. Røra er ferdig men har gått tom for bakepapir. Går det bra å bare smøre langpanna tro?? Hilsen Anne Lise.

    • Det har jeg ikke prøvd, Irene, så det kan jeg ikke garantere, men mulighetene er nok ganske store for det 🙂

  4. Takk for fin oppskrift.
    Her ble det tredelt langpannekake: Feta – naturell (til syltetøy) og bacon. Feta-delen ble kun spist av de voksne, men resterende likte alle.
    De som ble igjen, ble varmet til frokost dagen derpå. Så stor suksess. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon