Grove pannekaker!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grove pannekaker!

Alltid stor begeistring i heimen når det serveres pannekaker til middag. Og jeg sjønner jo det, for nystekte pannekaker og godt blåbærsyltetøy er jo en god kombinasjon. Har du frosne blåbær i fryseren (eller du kan finne det i frysedisken i butikken), lager du hjemmelaget og supergodt blåbærsyltetøy skikkelig kjapt selv. Du finner oppskrift på det her!

Tilbake til pannekakene.

Ettersom pannekaker ikke akkurat inneholder flust av grønnsaker, tenker jeg at det iallfall er greit å kjøre på med litt grovt mel i røra. Da føles serveringen litt bedre for mor. Jeg synes dessuten at litt grovt mel, gir mer smak til de ferdige pannekakene.

Grove pannekaker!

Dette trenger du for å lage ca. 10 pannekaker
50 g smør + smør til steking
200 g hvetemel
100 g fint sammalt hvetemel
50 g lettkokte havregryn
1/4 ts salt
4 dl H-melk
2 dl vann
3 egg

blåbærsyltetøy til servering

Grove pannekaker!

Smelt smøret og sett det til side.

Bland sammen alt det tørre. Ha så i melka, vannet, eggene og det smeltede smøret og pisk det sammen. Røra skal være litt tynn, for den kommer til å tykne når den står de tiltenkte 30-40 minuttene. Havregrynene kommer til å svelle opp i løpet av den tiden. La altså røra hvile i 30-40 minutter på kjøkkenbenken før du starter med stekingen. Du kan også la røra stå i kjøleskapet i flere timer.

Smelt en liten klatt med smør i en stekepanne på litt over medium varme og ha i en øse med røre. Stek pannekakene til de er gyllenbrune på begge sider.

Grove pannekaker!

Stable opp og server pannekakene så fort som du bare rekker å steke.

Grove pannekaker!

God middag!

7 kommentarer til “Grove pannekaker!”

  1. Hei Eldbjørgandrine 🙂
    Oppskriften fungerer absolutt veldig bra med vanlig melk også. Nå hadde jeg noen bokser med Vikingmelk stående, så da brukte jeg dem.
    Marit 🙂

  2. Jeg er hvete- og melkeproteinallergisk og savner lettvinte oppskrifter hvor det hensyntas. Har forsøkt glutrnfritt mel, bokhvete og mange varianter av malte korn og nøtter. Alt blir så tungt og ikke så deilig og luftig som med hvete. Har du tips på andre melsorter som gir lik effekt som hvete?

    Kirsti?

    • Dessverre, Kirsti, så kan jeg ikke hjelpe deg her. Jeg har veldig liten erfaring med å lage dette selv, så da er det vanskelig for meg å gi noen gode råd. Beklager det! Lykke til med videre søking etter gode resultater 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon