Ovnsbakte grønnsaker i isbergsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Ovnsbakte grønnsaker i isbergsalat

Det blir litt ekstra stas over de ovnsbakte grønnsakene når du pakker dem inn i blader fra en isbergsalat. Dette er rett og slett små, smakfulle munnfuller av godt krydrede grønnsaker som får plass i blader av isbergsalat sammen med yoghurt og ris.

Fyll opp et svært fat og server det til middag eller bruk det til en forrett. Jeg tenker at det også er helt perfekt å servere når du bare har lyst på litt herlig snacksemat! Jeg sier iallfall ja takk til det!

Har du grønnsaksrester fra gårsdagens middag? Gi dem en liten oppfr

LES MER: Sånn lager du KJØTTFRI TACO I SALATBLAD

Du kan selvfølgelig velge å servere dette som en vanlig langpannemiddag med salaten, risen og yoghurten servert ved siden av. Da kan jo alle lage hver sine munnfuller på sin egen tallerken.

Bruk mengden ferdig curry paste, som jeg skriver i oppskriften, som en rettesnor og ikke fasit, for det er veldig mange ulike ferdige curry paster på markedet. Her har jeg brukt en helt standard versjon som du kan kjøpe i vanlige dagligvarebutikker. Hvis du kjøper en ferdig blanding i en innvandrerbutikk, kan de ofte ha litt mer punsh i styrken.

God veggismiddag til deg!

Ingredienser

3 løk
4 fedd hvitløk
4 cm ingefær
2 ss olivenolje
4 ts grønn currypaste 60 gram
1 ts gurkemeie
1.5 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
2 søtpotet 700 gram
700 g potet
4 gulrot/gulrøtter

Til servering
1 isbergsalat
fullkornsris
yoghurt naturell

Slik lager du ovnsbakte grønnsaker i isbergsalat

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefæren. 4 cm med finhakket ingefær tilsvarer ca. 1 toppet spiseskje.

Varm oljen i en stekepanne, eller gjerne en ildfast form som også kan settes rett på stekeplaten, og ha i det du akkurat har finhakket. La det surre på litt under medium varme i noen minutter. Tilsett currypasten, gurkemeie, salt og pepper og la det surre videre i noen minutter.

I mellomtiden skreller du grønnsakene og deler dem i terninger på ca. 2 x 2 cm.

Dersom du har brukt en ildfast form helt fra starten, har du grønnsakene i formen og blander alt sammen før du setter formen i stekeovnen. Hvis ikke, heller du grønnsakene over i en ildfast form og har over det du akkurat har stekt. Bland det sammen og sett i stekeovnen.

Stekes i ca. 35 minutter. Sjekk med en tynn pinne for å se om grønnsakene er gjennomstekte.

Vask isbergsalaten godt og del bladene i passe store biter.

Fordel kokt ris, en klatt med yoghurt og grønnsaksblanding på salatbladene. Så er det bare å brette dem sammen og prøve å få en hel i munnen på én gang.

Kos deg med herlige, ovnsbakte grønnsaker i isbergsalat!

Det guledrysset du ser på yoghurten er GULLRKYDDER – fra min egen krydderserie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon