Dagens oppskrift er en helt vegansk variant av taco, og oppskriften er laget av Mari Hult som driver matbloggen Vegetarbloggen. Mari skriver bare om vegansk mat, det vil si mat som er laget uten animalske produkter.

Jeg er jo slett ingen vegetarianer eller veganer, men synes at Mari skriver så fin en blogg og lager så god mat, at hun er gjesteblogger her med denne oppskriften. Det er også hun som har tatt bildene. Besøk gjerne bloggen hennes du også! Du finner den her. Der er det mange gode tips å hente til oss som spiser både fisk, kjøtt og meieriprodukter også.

Kjøttfri taco i salatblad

Oppskrift på vegansk taco 
4 personer

Taco
2 fedd hvitløk
200 g aromasopp eller sjampinjong
200 g valnøtter
1 ss soyasaus
1 ts spisskummen
½ ts paprikapulver
½ ts chilipulver
½ ts flaksalt
olje til steking
hjertesalat til servering

Tomatsalsa
2 tomater
1 fedd hvitløk
1 chili
1 sjalottløk
1 kvast koriander
juice av 1 lime
flaksalt
nykvernet pepper

Grovhakk hvitløkfeddene og skjær soppen i mindre biter. Ha det så i en food processor eller blender og tilsett valnøtter, soyasaus, spisskummen, paprikapulver og chilipulver. Kjør til det blir små klumper som kan minne litt om tacokjøtt.

Ha oljen i en stekepanne og stek sopp- og nøtteblandingen til soppen er gjennomstekt og har blitt gyllenbrun. Smakt til med salt og pepper.

Fjern stilken på tomatene til tomatsalsaen før du deler dem i to. Bruk en skje til å rense ut kjernene. Skjær kjøttet i små terninger. Finhakk hvitløkfeddet og chilien. Del chilien i to og fjern frøene før du hakker den opp. Finhakk også sjalottløken og korianderen.

Ha alt i en skål, press limejuice over. Rør salsaen godt sammen, smak eventuelt til med salt og pepper.

Godt måltid!

 

 

Kjøttfri taco i salatblad

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *